joi, 25 aprilie, 2024

VESTI PROASTE pentru romani! Preturile vor creste in urmatoarele trei luni

Distribuie:

Publicat:

Numarul de salariati va inregistra o crestere in domeniul constructiilor, iar preturile vor creste moderat in constructii si comertul cu amanuntul, potrivit tendintelor in evolutia activitatii economice in perioada aprilie – iunie 2017, publicate vineri de Institutul National de Statistica (INS).

In cadrul anchetei de conjunctura din luna aprile 2017, managerii din industria prelucratoare preconizeaza pentru urmatoarele trei luni, o crestere a volumului productiei (sold conjunctural +16%). Pentru activitatea de fabricare a bauturilor se va inregistra tendinta de crestere accentuata (sold conjunctural +62%). Pentru preturile produselor industriale si numarul de salariati se prognozeaza relativa stabilitate in urmatoarele trei luni.

Potrivit estimarilor din luna aprilie 2017, in activitatea de constructii se va inregistra pentru urmatoarele trei luni, o crestere a volumului productiei (sold conjunctural +38%). Managerii estimeaza de asemenea, crestere a numarului de salariati (sold conjunctural +16%) si cresterea moderata a preturilor lucrarilor de constructii (sold conjunctural +10%).

„In sectorul comert cu amanuntul managerii au estimat pentru urmatoarele trei luni, tendinta de crestere a activitatii economice (sold conjunctural +34%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de marfuri de catre unitatile comerciale va inregistra crestere (sold conjunctural +27%). Angajatorii prognozeaza pentru urmatoarele trei luni relativa stabilitate a numarului de salariati (sold conjunctural +5%). Pentru urmatoarea perioada, managerii societatilor comerciale estimeaza crestere moderata a preturilor de vanzare cu amanuntul (sold conjunctural +14%)”, se arata in comunicatul publicat de INS. Mediafax.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img