News Flash:

Vesti proaste pentru Traian Basescu

5 Noiembrie 2016
1469 Vizualizari | 0 Comentarii
Dragos Basescu, nepotul fostului presedinte Traian Basescu, ramane sub control judiciar pe cautiune in dosarul in care a fost trimis in judecata pentru trafic de influenta, decizia fiind definitiva.

Potrivit solutiei pronuntate, vineri, de Curtea de Apel Bucuresti (CAB), instanta a admis contestatia formulata de DNA impotriva deciziei Tribunalului Bucuresti care, marti, a respins cererea procurorilor de mentinere a masurii preventive a controlului judiciar pe cautiune dispusa prin ordonanta din data de 17.06.2015 a aceluiasi parchet fata de inculpatul Dragos Basescu, revocand masura preventiva.

"Admite contestatia formulata de catre Ministerul Public - Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie, impotriva incheierii de sedinta din data de 01.11.2016, pronuntata de Tribunalul Bucuresti, in dosarul penal nr. 17179/3/2016/a5. Desfiinteaza integral incheierea de sedinta din data de 01.11.2016, pronuntata de Tribunalul Bucuresti, in dosarul penal nr. 17179/3/2016/a5 si rejudecand: Constata legalitatea si temeinicia masurii preventive a controlului judiciar pe cautiune impus inculpatului BASESCU DRAGOS prin ordonanta din data de 17.06.2015 a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie. Mentine masura preventiva a controlului judiciar pe cautiune impus inculpatului BASESCU DRAGOS prin ordonanta din data de 17.06.2015 a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie pana la urmatoarea verificare. In temeiul art. 242 C.p.p. respinge, ca nefondata, cererea de revocare a masurii preventive a controlului judiciar pe cautiune formulata de inculpatul BASESCU DRAGOS. In baza art.275 alin.3 C.pr.pen. cheltuielile judiciare avansate de stat raman in sarcina acestuia. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, azi 04.11.2016", se arata in decizia CAB.

Dragos Basescu a fost trimis in judecata de DNA pentru trafic de influenta.

Potrivit DNA, in 13 martie 2014, "Dragos Basescu, beneficiind de ajutorul lui Ciprian Nistor, i-a pretins unui om de afaceri (n.r. - Sandu Staicu), denuntator in cauza, 500.000 de euro pentru o solutie de respingere a arestarii intr-o contestatie formulata de catre DIICOT in dosarul ce il privea si inca 500.000 euro atat pentru obtinerea unei solutii favorabile in cauza respectiva, cat si pentru ridicarea sechestrului aplicat asupra bunurilor acestuia".

"In sprijinul acestor pretentii, Dragos Basescu a lasat sa se creada ca are influenta pe langa organele judiciare respective si chiar a promis ca va interveni (...). Deoarece denuntatorul le-a spus celor doi ca nu are posibilitatea sa achite o suma atat de mare si ca nici nu doreste sa se faca vreo interventie de acest gen, Dragos Basescu i-a propus acestuia ca solutie incheierea unui contract fictiv de consultanta prin care urma sa achite suma pretinsa de 1.000.000 euro, esalonat, pe o perioada de pana la 2 ani, in functie de evolutia dosarului. Pentru a nu trezi suspiciuni, contractul respectiv urma sa fie incheiat cu o societate de consultanta internationala", sustin procurorii.

dragos basescu traian basescu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0784 (s) | 23 queries | Mysql time :0.030951 (s)