marți, 16 aprilie, 2024

Vesti SURPRINZATOARE de la Guvern pentru medici! Ce se intampla cu salariile

Distribuie:

Publicat:

Salarizarea in domeniul sanitar se va aseza “pe baze cat de cat corecte” prin legea salarizarii unitare, a afirmat joi premierul Sorin Grindeanu, precizand ca eventualele inechitati vor fi indreptate. 

“Cred ca trebuie sa dam Cezarului ce e al Cezarului si anume faptul ca, prin aceasta lege a salarizarii unitare, totusi sistemul medical si salariile pe care noi ne-am angajat ca le vom da sunt unele poate nu cat ar merita, dar oricum (…) cresc foarte, foarte mult si asta cred ca toata lumea recunoaste. Daca exista lucruri care poate nu sunt asezate corect in acea piramida, in mod sigur aceste lucruri vor fi indreptate. (…) Lucrurile din acest punct de vedere, pe salarizarea in domeniul sanitar, se asaza pe baze cat de cat corecte si la un nivel decent”, a declarat Grindeanu, intr-o conferinta de presa, la Ministerul Sanatatii, comentand nemultumirile sindicalistilor din SANITAS cu privire la proiectul legii salarizarii unitare, informeaza agerpres.ro.

La randul sau, ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a declarat ca urmeaza sa aiba o intalnire cu sindicalistii.

“Sindicalistii din SANITAS au cerut o intalnire cu mine. Am si discutat cu liderul de sindicat, ieri, cu domnul Barascu si voi avea o intalnire cu dansii”, a spus Bodog, in aceeasi conferinta de presa. 

Pe de alta parte, comentand nivelul de salarizare al medicilor militari, Grindeanu a precizat ca exista amendamente la proiectul legii salarizarii unitare.

“Mi se pare nedrept si acum pot sa va spun o experienta personala, pe care am avut-o in urma cu vreo doua sau trei saptamani, cand am fost la Spitalul Militar si cand profesorul universitar, care e cadru medical, dar e si cadru militar, are salariul 3.100, iar asistenta care e civila avea 4.700. (…) Sunt amendamente in momentul asta in Camera Deputatilor, astfel incat nivelul respectiv sa ajunga ca si in sistem civil”, a spus Grindeanu. 

Intrebat daca a discutat cu ministrul Muncii despre situatia persoanelor cu deficiente de auz si vorbire, seful Guvernului a raspuns: “Am vazut ieri inclusiv anumite lucruri in Parlament. O sa am o discutie cu doamna ministru pe acest subiect. Cu doamna ministru am foarte multe discutii. E un domeniu extrem de important pentru noi. (…) O sa vedem cum reglementam”. 

In ceea ce priveste taxa clawback, premierul Grindeanu a precizat ca se poarta discutii cu atat cu reprezentantii Ministerului Finantelor si ai Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, cat si cu industria farmaceutica. 

“Legat de clawback, discutiile continua si cu Ministerul Finantelor. (…) Nu pot sa dau un termen sa zic de luni de zile, pot sa zic aceste discutii sa se finalizeze in cateva saptamani. (…) Discutiile sunt cu Ministerul Finantelor, cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, cu cei care sunt in industrie, fie ca vorbim de generice, fie ca vorbim de inovative, astfel incat reasezarea sa fie una echitabila si una care sa impulsioneze inclusiv industria autohtona”, a afirmat Grindeanu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img