News Flash:

Vesti uriase pentru toti cei care au telefoane mobile! Intra in vigoare din 15 mai – Anunt facut de ANCOM

16 Aprilie 2019
473 Vizualizari | 0 Comentarii
Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.8745 RON (0.0000)
USD: 4.0209 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
telefon portare 538x332

Vești uriașe pentru toți posesorii de telefoane mobile! Intră în vigoare din 15 mai 2019. Anunțul a fost făcut de către Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

Tarifele pentru apeluri fixe şi mobile către orice ţară din interiorul Spaţiului Economic European (SEE) nu vor depăşi 0,19 euro (fără TVA) pe minut şi 0,06 euro pentru un SMS, începând cu 15 mai 2019, a informat, luni, ANCOM.

Mai exact, ANCOM plafonează apelurile internaționale în statele Uniunii Europene, plus Norvegia, Islanda și Liechtenstein.

Apelurile internaţionale în SEE (statele Uniunii Europene, plus Norvegia, Islanda şi Liechtenstein) sunt apelurile făcute atunci când consumatorul, aflat în ţara unde deţine abonamentul, sună pe cineva din altă ţară din SEE, în comparaţie cu apelurile în roaming, care sunt apelurile efectuate de utilizator atunci când călătoreşte în străinătate.

Plafoanele tarifare de 0,19 euro pe minut pentru apeluri şi 0,06 euro pentru SMS se aplică doar apelurilor şi SMS-urilor către numere din SEE care sunt tarifate în funcţie de consumul efectiv, nu şi celor care sunt incluse în abonamente/ (extra) opţiuni deja achiziţionate. Totuşi, după epuizarea minutelor sau SMS-urilor incluse, tariful aplicabil trebuie să respecte plafonul reglementat.

Aria de aplicare a acestor plafoane este identică ariei de aplicare a regulamentul european „Roam like at home”. Mai exact, tarifele plafonate pentru convorbirile internaţionale se aplică în statele UE, plus Norvegia, Islanda şi Liechtenstein. De asemenea, acestea sunt valabile şi pe anumite teritorii europene „îndepărtate”, respectiv în Guyana Franceză, în insulele Guadelupa, Martinica, Mayotte, Reunion, Saint-Martin (numai partea insulei care aparţine de Franţa), Azore, Madeira şi Canare, în insulele Ĺland.

În schimb, aplicarea acestor prevederi pentru apelurile sau SMS-urile către numere din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, respectiv către numere din Gibraltar depinde de evoluţia negocierilor privind Brexit-ul.

Plafoanele pentru comunicaţiile în interiorul UE sunt valabile pentru o perioadă de cinci ani, începând cu 15 mai 2019, în conformitate cu prevederile din Regulamentului (UE) 2018/1971 al Parlamentului European şi al Consiliului.

„Potrivit Regulamentului (UE) 2018/1971, preţurile ridicate pentru comunicaţiile în interiorul UE reprezintă un obstacol în calea funcţionării pieţei interne, deoarece acestea descurajează căutarea şi achiziţionarea de bunuri şi servicii de la un furnizor situat într-un alt stat membru. Prin urmare, a fost necesar să se stabilească limite specifice şi proporţionale la preţul pe care furnizorii de servicii de comunicaţii interpersonale accesibile publicului bazate pe numere îl pot percepe consumatorilor pentru comunicaţii în interiorul UE pentru a elimina astfel de preţuri ridicate”, au precizat reprezentanţii ANCOM.

bugetul.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.5196 (s) | 34 queries | Mysql time :0.016497 (s)