sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Vetrisoaia in plina dezvoltare : au fost inaugurati 5475 metri de covor asfaltic -FOTO

Distribuie:

Publicat:

In comuna vasluiana Vetrisoaia, lucrurile sunt in permanenta schimbare si iata ca vestile bune nu intarzie sa apara. Cu rabdare, perseverenta si multa munca, primarul Corneliu Stinga, impreuna cu echipa sa tanara, lucreaza pentru a schimba mediul de viata al localnicilor, cel putin asa cum a promis ca o va face atunci cand a primit votul de incredere din partea lor.

Incepand de vineri, 25 octombrie, localitatea Vetrisoaia este mai bogata cu  5475 metri de asfalt. De acest lucru vor beneficia in mod direct locuitorii a circa 350 de imobile.

La trei ani de cand a fost instalat in functie, primarul Stinga a reusit sa taie panglica pentru 5 kilometri de asfalt. Firma huseana Viacons Rutier s-a ocupat de executarea lucrarilor iar la inaugurare a participat si managerul general al societatii.

"Nu pot spune decat ca ma simt onorat sa fiu unul dintre cei care am putea spune ca  pune o piatra de temelie in infrastructura rutiera din satele vasluiene. Am executat pana in acest moment zeci de proiectede asfaltare. Se poate observa cu ochiul liber cat de mult schimba estetica unei localitatii un sector de drum ingrijit si modernizat. Vreau sa-l felicit pe aceasta cale pe domnul primar Corneliu Stinga si echipa sa pentru perseverenta si munca depusa pentru comuna lor ", declara Ioan Ciomaga, managerul Viacons Rutier.

Cei 5 kilometri de drum nou reprezinta un proiect intocmit si asumat in totalitate de noua administratie a comunei.

"Munca  pentru acest proiect finantat prin PNDL II a inceput 2016, in 2017 a fost aprobat, urmand ca in 2018 sa inceapa se lucrarile, iar in anul 2019 drumul sa fie perfect functional la nivel european, declara edilul Stinga.
Proiectantul acestui drum este firma July Expert Consulting Barlad.

"Ne place sa ne intalnim la astfel de evenimente, iata ca ne aflam la receptia pentru modernizarea drumurilor din Comuna Vetrisoaia. Modernizarea a 13 strazi, zic eu ca importante pentru comuna dar si pentru judet. Suntem mandri ca asistam la o lucrare impecabila realizata de renumitul constructor Viacons Rutier", a declarat reprezentantul July Expert Consulting Barlad.

Vestile bune la acest nivel nu se opresc aici. Viacons Rutier SA a castigat o noua licitatie pentru asfaltarea altor 5 kilometri de drum, tot in comuna Vetrisoaia, urmand sa demareze lucrarile odata cu finalizarea documentatiei specifice.

Comuna Vetrisoaia trece in aceste momente printr-o serie de transformari. Sunt 5 kilometri de drum asfaltat inaugurati si urmeaza alti 5 pentru care deja sunt fonduri alocate si a fost desemnat si constructorul. Caminul Cultural a intrat si el intr-o faza concreta de modernizare pentru ca juniorii comunei sa se poata bucura de un spatiu adecvat spectacolelor si activitatilor extracuriculare. Tot pentru tinerii comunei a fost construit un teren sintetic multifunctional dotat cu nocturna, in timp ce Teatrul de Vara a fost si el reabilitat. Odata cu reabilitarea acestuia, in exclusivitate, comuna Vetrisoaia a fost inscrisa in circuitul “ Horei din Strabuni 2019“ de unde o parte din ansamblurile folclorice internationale au oferit o reprezentatie de neuitat locuitorilor.

"Vreau sa multumesc in primul rand Consiliului Local pentru sprijin, colegilor din Primaria Vetrisoaia, Consiliului Judetean Vaslui, Inspectoratului de Stat in Constructii si nu in ultimul rand vreau sa felicit firma Viacons Rutier pentru felul in care a lucrat, pentru operativitate, sa-l felicit pe domnul director Ciomaga, este intradevar o firma care se respecta si pe care as recomanda-o oricarui beneficiar de astfel de proiecte si nu numai", a declarat primarul Corneliu Stinga.

Primarul comunei Vetrisoaia nu se opreste aici, el promite o continua schimbare de pe urma careia sa poata beneficia fiecare localnic in parte.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img