vineri, 29 martie, 2024

Vezi aici profitul facut de Banca Transilvania in primele luni ale lui 2016

Distribuie:

Publicat:

Banca Transilvania, institutie financiara cu sediul in Cluj-Napoca, a inregistrat rezultate financiare bune in primele noua luni ale acestui an, activele bancii crescand cu 10,6% fata de finalul anului trecut, ajungand la valoarea de 39 miliarde lei, iar veniturile operationale au ajuns la 1.4 miliarde lei, cu 1,6% mai mari fata de aceeasi perioada a anului 2014. Totusi, profitul brut al bancii este de 373,5 milioane lei, mai mic 0.6 procente fata de acceasi perioada a anului trecut din cauza contributiei la Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare, dar si din cauza cheltuielilor de achizitie si integrare a Volksbank in structura Bancii Transilvania.

De asemenea, potrivit unui comunicat remis de catre oficialii bancii, numarul de clienti activi ai BT a crescut  cu aproximativ 4% fata de aceeasi perioada a anului 2014, de la 1,88 milioane, la 1,96 milioane, in timp ce numarul de operatiuni derulate prin conturi BT a crescut cu peste 9% fata de aceeasi perioada a anului 2014. Totodata, in primele noua luni ale anului 2015, banca a procesat peste 113.200 de credite noi, in valoare de 6 miliarde lei, destinate atat companiilor cat si persoanelor fizice.

“Suntem multumiti de rezultatele obtinute de banca noastra pe primele noua luni din 2015. Suntem concentrati pe finalizarea integrarii Volksbank Romania in structura Bancii Transilvania de la sfarsitul acestui an si, in paralel, pe adaptarea Grupului Financiar Banca Transilvania si a liniilor de business la noua dimensiune rezultata din aceasta tranzactie”, afirma Horia Ciorcila, Presedintele Consiliului de Administratie al Bancii Transilvania. Totodata, Ömer Tetik, Directorul General al bancii spune ca rezultatele financiare bune au fost confirmate inclusiv de catre Fitch Ratings. „Perspectiva stabila a Bancii Transilvania a fost confirmata recent inclusiv de Fitch Ratings, prin calificativele acordate Bancii Transilvania, care reflecta capitalizarea adecvata, generarea interna de capital, calitatea activelor, profitabilitatea si acoperirea adecvata cu provizioane a creditelor neperformante”, afirma Ömer Tetik.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img