joi, 18 aprilie, 2024

Vezi beneficiul ceaiului din coji de RODIE

Distribuie:

Publicat:

Considerata elixirul tineretii, rodia, consumata regulat, are efecte anti-imbatranire, lupta impotriva aparitiei unor maladii ca Alzheimer, cancer, boli de inima si artrite. Rodiile sunt renumite pentru continutul lor de vitamina A, C si E, dar si de fier si antioxidanti, care ajuta la neutralizarea moleculelor de oxigen daunatoare, numite radicali liberi, care stau la baza multor boli cronice. Un studiu realizat anul trecut de cercetatorii de la Queen Margaret University, din Edinburgh, arata ca rodiile reduc stresul provocat de problemele de la locul de munca.

Ca sucul sau fructele de rodie ajuta la protejarea sistemului imunitar si a celui circulator nu mai este o noutate, insa cercetatorii atrag atentia asupra unei alte parti a fructului, cu numeroase beneficii asupra sanatatii: coaja de rodie.

Un studiul realizat de un laborator privat din Murcia, Spania, a aratat ca procesul de imbatranire al ADN-ului poate fi incetinit in urma consumului de rodie, informeaza dailymail.co.uk. Consumul regulat de rodii amana imbatranirea si previne bolile cronice, arata si un alt studiu recent al cercetatorilor spanioli.

Datorita componentelor nutritionale valoroase pe care le contine, coaja de rodie sub forma de ceai scade colesterolul rau, previne degradarea celulelor datorita antioxidantilor, ajuta la prevenirea cancerului de stomac, prostata sau pancreas si a diabetului.

Infuzie din coji de rodie
Peste 10-12 grame de coji de rodie (uscate) se toarna 200 ml. apa clocotita. Cana se acopera, se lasa la infuzat timp de o jumatate de ora. Pentru inlaturarea posibilelor pesticide prezente pe coaja rodiei, fructul se va spala si clati foarte bine cu apa calda (inainte de utilizare), apeland la una dintre metodele pentru inlaturarea pesticidelor, descrise in articolele anterioare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img