News Flash:

Vezi care sunt ultimele reclamatii facute de copiii vasluienilor la DGASPC

25 Aprilie 2015
2167 Vizualizari | 0 Comentarii
Potrivit oficialilor de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Vaslui (DGASPC), majoritatea cazurilor care sunt sesizate prin intermediul telefonului copilului, nu se adeveresc. De cele mai multe ori, la capatul firului se afla cate un adolescent care reclama faptul ca parintii l-au pus sa aduca apa sau sa ude in gradina deoarece au luat o nota mica la scoala.

„Sunt si copii care suna sa ne spuna ca parintii i-au certat fiindca au luat o nota proasta la scoala sau ca i-au pus sa ude prin gradina, ori sa duca gunoiul. Se intampla sa sune si adulti care reclama lucruri neadevarate in realitate sau situatii care nu presupun abuzul ori neglijenta. Noi suntem datori sa verificam toate sesizarile, dar de cele mai multe ori ele nu se confirma. Partea buna a lucrurilor este ca oamenii stiu ca trebuie sa sune la noi cand cred ca sunt victime ale abuzurilor sau cand au informatii despre cazuri care trebuie sa ajunga la cunostinta noastra”, a declarat Ionel Armenu Stefanica.

De la inceputul anului 2015 la DGASPC Vaslui s-au primit 30 de asfel de sesizari, un numar de 24 nu s-au confirmat, iar 6 au fost confirmate si active, insa acestea din urma nu au impus instituirea unei masuri de protectie, ci doar de monitorizare din partea factorilor raspunzatori.


dgaspc dgaspc vaslui
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0895 (s) | 34 queries | Mysql time :0.036586 (s)