joi, 28 martie, 2024

Vezi ce planuri are Dodon pentru Republica Moldova

Distribuie:

Publicat:

Relatiile dintre Republica Moldova si Federatia Rusa trebuie sa ajunga la nivelul celor de “parteneriat strategic”, a declarat intr-un amplu interviu acordat agentiei de presa Interfax presedintele ales al republicii, Igor Dodon.

“Foarte multe dintre problemele cu care ne confruntam in prezent nu pot fi solutionate fara ajutorul Rusiei. Este vorba si de probleme economice, si de migrantii nostri, si de Transnistria”, a spus Dodon.

Totodata, el a dat asigurari ca Republica Moldova are nevoie de relatii bune atat cu Vestul, cat si cu Estul. “Vreau sa subliniez de la bun inceput sa nu intentionez ca ma pliez pe dicteul nimanui: nici al Vestului, nici al Estului! Sunt adeptul statalitatii noastre. Noi avem propriile interese”, a declarat presedintele ales al Republicii Moldova.

Potrivit lui Dodon, vizita pe care o va intreprinde la Moscova are drept principal scop solutionarea a doua probleme: anularea interdictiei la importul de produse moldovenesti si atitudinea fata de migranti. In acest context, el nu exclude necesitatea desfasurarii de negocieri in format trilateral: Republica Moldova-Rusia-UE.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img