News Flash:

Vezi ce suma urmeaza sa investeasca in Vaslui, magnatul care l-a cumparat pe PORUMBOIU cu tot cu fluier

26 Noiembrie 2015
3101 Vizualizari | 1 Comentarii
Trans-Oil se implica deja activ in cadrul grupul Racova, detinut de Adrian Porumboiu. Ei au inchiriat fabrica de ulei Ulerom si lucreaza deja pe terenurile agricole ale fostului arbitru de fotbal.
Grupul Trans-Oil, controlat de magnatul american cu origini gruzine, Vaja Jhashi, si-a bugetat investitii de 200 milioane de dolari in agricultura locala dupa ce si-a facut intrarea pe plan local in urma cu un an prin preluarea fabricii de ulei Ultex.

Urmatoarea oprire este la Vaslui, unde se deruleaza negocieri avansate pentru preluarea operatiunilor agroindustriale ale lui Adrian Porumboiu.

„Grupul Trans-Oil are un program de investitii foarte serios in agricultura din Romania care, pe langa tranzactia cu Racova, depaseste 200 milioane de dolari“, a declarat pentru ZF Vincent Turrisi, CEO al Trans-Oil.

Miscarile facute de grupul cu sediul central la Chisinau arata interesul magnatului Vaja Jhashi pentru a ocupa rapid o pozitie de forta in agricultura din Romania, unde ar urma sa aiba afaceri in procesarea uleiurilor vegetale, productia agricola sau comertul cu materii prime agricole Fara sa semneze o tranzactie, moldovenii s-au implicat deja activ in operatiunile grupului Racova. Ei au inchiriat pentru trei luni cu posibilitate de prelungire fabrica de uleiuri vegetale Ulerom cu tot cu angajati si lucreaza in campania agricola de primavara pe terenurile lui Porumboiu.

„Trans-Oil, prin intermediul relatiilor, experientei si retelei sale, ajuta Racova Group sa isi continue activitatile agricole fara intrerupere. Prin acest demers, ne straduim sa mentinem o activitate importanta pentru grup si pentru regiunea Moldovei“, a spus seful grupului moldovean.

Mutarile pe care Trans-Oil le face in Romania arata interesul grupului pentru extinderea de ambele parti ale Prutului in conditiile in care este deja cel mai mare jucator din agricultura din Republica Moldova. Grupul lucreaza 28.500 de hectare si are o pozitie de forta in comertul si exportul de materii prime din aceasta tara.
Trans-Oil a obtinut anterior finantari de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si International Finance Corporation (IFC), o divizie a Bancii Mondiale.

Adrian Porumboiu este considerat al doilea fermier al tarii, dupa Ioan Nicolae, firmele sale exploatand peste 44.000 de hectare de teren, din care 5.000 de hectare sunt in proprietatea sa, iar restul de 40.000 de hectare sunt luate in arenda. Grupul Racova cuprinde fabrica de ulei Ulerom Vaslui, SC R-Agro Falciu SA, SC Comcereal SA Vaslui  si SC Agrocomplex Barlad SA.

trans-oil adrian porumboiu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0787 (s) | 23 queries | Mysql time :0.022232 (s)