joi, 25 aprilie, 2024

Vezi cum va fi vremea in urmatoarele zile

Distribuie:

Publicat:

Pentru urmatoarele trei zile, meteorologii prognozeaza valori termice mai scazute decat cele normale climatologic pentru aceasta perioada din an. Mai mult, isi vor face aparitia si precipitatiile.

Vineri, valorile termice vor fi mai scazute decat cele normale climatologic pentru aceasta perioada din an, iar cerul va fi mai mult noros. Va ploua local in regiunile nord-vestice si pe arii restranse in rest. In nordul Carpatilor Orientali, in cursul noptii, vor fi posibile si precipitatii mixte. Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime se vor incadra intre 9 grade in nordul Moldovei si 17 grade in Banat si pe litoral.

Este rece si in acesta zi in Capitala. Temperatura nu trece de 14…15 grade, dar macar vantul se mai domoleste. Cerul va fi mai mult noros si trecator va ploua slab.

Sambata, valorile termice se vor mentine mai scazute decat cele normale climatologic pentru aceasta perioada din an. Cerul va fi noros, iar aria ploilor se va extinde treptat, incepand din sud-vest. Pe arii restranse, indeosebi in Banat, Oltenia si la munte, cantitatile de apa vor fi insemnate, iar in zona Carpatilor Orientali, in cursul noptii, se vor semnala si precipitatii mixte. Vantul va avea intensificari temporare, mai ales in sud si centrul teritoriului, precum si in zona montana. Temperaturile maxime se vor incadra intre 6 grade in Moldova si 18 grade in vest si centru.

In Bucuresti, vremea se va mentine rece pentru aceasta perioada. Cerul va fi mai mult noros si va ploua, cu precadere seara si noaptea. Vantul va sufla moderat, cu intensificari temporare. Temperatura maxima va fi de 12…13 grade.

Duminica, valorile termice vor fi in scadere fata de intervalul anterior in majoritatea zonelor, caracterizand o vreme rece, chiar deosebit de rece in nord-est. Cerul va fi noros, pe arii extinse va ploua, iar cantitatile de apa vor fi local mai insemnate. Indeosebi in zona Carpatilor Orientali, precum si in jumatatea nordica a Moldovei se vor semnala precipitatii mai ales sub forma de ninsoare. Vantul va prezenta intensificari temporare in cea mai mare parte a teritoriului, cu viteze mari la rafala in sud si sud-est, iar in zona montana va sufla tare. Temperaturile maxime se vor incadra intre 3 grade in nordul Moldovei si 18…19 grade in sudul litoralului.

In Bucuresti, vremea va fi deosebit de rece pentru aceasta data calendaristica, urmand a se inregistra o temperatura maxima de 10…11 grade. Innorarile vor persista, va ploua si se vor cumula cantitati de apa mai insemnate, iar vantul va prezenta intensificari sustinute pe tot parcursul intervalului.

Saptamana viitoare va debuta cu vreme deosebit de rece pentru inceputul celei de-a doua decade a lunii octombrie in toate regiunile. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 1 si 15 grade, cu cele mai coborate valori in nordul Moldovei si estul Transilvaniei. Nici ploile nu se domolesc. Acestea vor fi prezente in toate regiunile, pe alocuri mai insemnate cantitativ, iar in zona Carpatilor Orientali si Meridionali, dar si in jumatatea nordica a Moldovei va ninge. In plus, nici vantul nu se domoleste in partea de sud-est si la munte, ceea ce va accentua senzatia de rece.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img