vineri, 19 aprilie, 2024

Vezi cum va fi vremea marti si miercuri

Distribuie:

Publicat:

Desi valorile termice vor marca o scadere, fata de intervalul precedent, vremea va fi calda pentru aceasta perioada, chiar deosebit de calda, in regiunile extracarpatice, informeaza ANM.

MARTI

Cerul va fi temporar noros si va ploua, in general slab, local in vestul, nordul si centrul si pe arii mai restranse, in sud-estul teritoriului. Ploile vor fi si sub forma de aversa, iar trecator se vor semnala descarcari electrice. In zona montana inalta, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in prima parte a intervalului, in estul tarii si pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor incadra, in general, intre 10 si 18 grade, iar cele minime  vor fi de la -1..-2 grade in estul Transilvaniei, pana la 7…8 grade pe litoral.

LA BUCURESTI:

Valorile termice vor continua sa creasca usor, astfel vremea va deveni deosebit de calda pentru aceasta data. Cerul va fi variabil, cu unele innorari noaptea, iar spre sfarsitul intervalului, trecator vor fi conditii de ploaie. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 19…20 de grade, iar cea minima de 8…10 grade. Dimineata vor mai fi conditii de ceata.

MIERCURI

IN TARA

Cerul va fi mai mult noros, exceptand, in prima parte a zilei, vestul si nord-vestul tarii, unde va fi variabil. Va ploua, pe arii extinse, in prima parte a intervalului, indeosebi in jumatatea de sud-est, iar noaptea, mai ales in cea de nord-vest. Cantitatile de apa vor fi insemnate in Oltenia, Muntii Banatului si sud-vestul Transilvaniei; moderate in Muntenia, Carpatii Meridionali si nordul Moldovei si in general slabe, in celelalte regiuni. Pe crestele montane, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va fi slab si moderat, cu unele intensificari in sudul, sud-estul tarii si zonele inalte de munte. Din punct de vedere termic, vremea va fi calda. Temperaturile maxime, mai scazute decat cele din ziua precedenta, in regiunile sudice si de rasarit, dar si mai ridicate, decat acestea, in interiorul arcului carpatic, vor fi cuprinse intre 8 si 17 grade, iar cele minime intre 2 si 8 grade.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img