vineri, 29 martie, 2024

Vezi de ce trebuie sa consumam KIWI

Distribuie:

Publicat:

Kiwi contine aproape 20 de substante nutritive vitale, inclusiv o cantitate de cinci ori mare de vitamina C, decat o portie de portocala, kiwi poate fi in mod legitim numit un superfruct . Acest centru de putere maro pufos cu carnea verde stralucitoare, este bogat in vitamina A, K, E si B, potasiu, cupru, acid folic si fibre. viataverdeviu.ro scrie ca beneficiile pentru sanatate oferite de kiwi sunt numeroase: protejeaza impotriva cancerului, a bolii coronariene si a riscului de accident vascular cerebral, de asemena ajuta si in sindromul de colon iritabil si este un sprijin pentru mamele gravide si copii mici.

Kiwi in China antica era denumit “Yang Tao”, si era cautat nu numai pentru aroma sa, ci si pentru proprietatile sale medicinale. A fost introdus in Noua Zeelanda, in secolul al 20-lea, de catre misionari, apoi in SUA la sfarsitul anilor 1960, si la inceput kiwi a primit denumirea de “coacaza chinezeasca”.

Denumirea de kiwi a primit-o de la un intreprinzator de produse alimentare. Astazi, Italia, Chile, Franta, Japonia, si SUA sunt cei mai mari producatori de doua soiuri: verde si auriu. Kiwi este un aliment nemaipomenit.

Beneficiile oferite de kiwi pentru sanatate

Ce fruct ofera 273% din cantitatea zilnica recomandata de vitamina C? Contine de cinci ori mai multa cantitate de vitamina C decat o portocala si este un rapel imunitar natural, care potoleste raceala si gripa.
Valoarea de vitamina K este impresionanta de asemenea si este cunoscut si pentru rolul sau in a ajuta coagularea sangelui.

Kiwi contine cantitati mari de vitamina A si vitamina E (de doua ori cantitatea gasita in avocado), iar impreuna cu potasiu ofera un echilibru organismului si limiteaza hipertensiunea arteriala. Cuprul din Kiwi este deosebit de bun pentru copii, ofera o dezvoltare sanatoasa la sugari, in special in dezvoltarea oaselor si dezvoltarea creierului, si de asemenea, este bun la formarea de celule rosii in sange si construirea imunitatii impotriva bolilor.

Kiwi este, de asemenea, unul dintre putinele alimente bogate in vitamina B6, care sprijina sistemul imunitar. B6 este deosebit de important pentru femeile gravide sau care alapteaza. Acidul folic din Kiwi protejeaza impotriva defectelor din nastere, bolilor de inima si impotriva cancerului. Kiwi contine si cantitati sanatoase de fibre. In cele din urma, puterea antioxidanta din kiwi ofera efecte similare atunci cand vine vorba de neutralizarea radicalilor liberi care pot afecta celulele si cauza inflamatii si cancer.

Cu toate acestea, consuma kiwi cu moderatie, deoarece contine fructoza, care poate fi daunatoare pentru sanatatea ta in cantitati excesive.

Studiile efectuate pe kiwi

Semintele de kiwi sunt o sursa excelenta de omega-3 acizi grasi, care ajuta la prevenirea bolii coronariene (incapacitatea arterelor coronare de a furniza aportul de sange oxigenat corespunzator necesitatilor inimii), riscului de accident vascular cerebral, si ajuta la prevenirea ADHD, autismului, precum si a altor probleme de dezvoltare la copii.

Cercetarile au demontrat faptul ca kiwi are un efect protector notabil impotriva astmului si dificultatii respiratorii, cum ar fi respiratia suieratoare.
Kiwi este bogat in polifenoli, care sunt recunoscuti pentru proprietatile lor antioxidante, atat soiurile verzi cat si cele aurii. Cercetatorii au descoperit ca antioxidantii din kiwi sunt mai puternici decat cei din portocale si grapefruit.

Un alt studiu a explorat efectele benefice din kiwi, pe pacientii cu sindrom de colon iritabil cu simptomele de dureri abdominale, diaree, constipatie, si combinatii ale celor de mai sus. Studiul a implicat 54 de pacienti pe o perioada de studiu de 6 saptamani. Cercetatorii au descoperit ca tranzitul de colon a scazut in mod semnificativ in grupul consumatorilor de kiwi, si a concluzionat faptul ca kiwi imbunatateste functia intestinala la adultii diagnosticati cu colon iritabil.

sursa

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img