joi, 25 aprilie, 2024

VEZI DETALII ! Motivul real pentru care Iohannis nu a acceptat-o pe Shhaideh in functia de premier

Distribuie:

Publicat:

Unul dintre fratii lui Akram Shhaideh, sotul lui Sevil Shhaideh, are interdictie de a intra in spatiul Uniunii Europene, informeaza HotNews, care citeaza surse oficiale.

Marti, presedintele Klaus Iohannis a declarat ca nu o va accepta pe Sevil Shhaideh, propunerea lui Liviu Dragnea, pentru functia de premier si a solicitat coalitiei PSD-ALDE sa avanseze o alta propunere. Presedintele nici macar nu a mentionat motivele pentru care a luat aceasta decizie, dar surse de la Cotroceni au sustinut tot pentru Hotnews ca Iohannis a primit un aviz ”categoric negativ” din partea serviciilor de informatii in ceea ce priveste propunerea lui Dragnea.

Se pare ca Shhaideh nu a fost respinsa doar pentru ca sotul ei, Akram Shhaideh, a ocupat functii guvernamentale in regimul dictatorial sirian, ci si pentru ca fratii lui au, de asemenea, legatura cu acest regim. Mai mult, unul dintre ei nici nu are voie sa intre in spatiul Uniunii Europene, desi motivele nu sunt pentru moment cunoscute public.

De altfel, nici nu este clar cum anume a reusit sotul lui Shhaideh sa obtina cetatenia romana. Akram Shhaideh si-a depus dosarul pentru obtinerea cetateniei romane pe 22 ianuarie 2015 si a obtinut-o pe 7 iulie 2015. La aceasta data, Sevil Shhaideh era deja ministru in Cabinetul Ponta de doua luni, fiind numita in mai 2015.

Sursele HotNews mai sustin ca Iohannis, inainte de a iesi public, le-a comunicat lui Dragnea si Shhaideh motivele respingerii, dar liderul PSD a mintit apoi intr-o conferinta de presa si a spus ca nu a primit nicio informare de la Cotroceni.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img