joi, 28 martie, 2024

Vezi motivul pentru care Ponta a plecat de la Palatul Victoria

Distribuie:

Publicat:

Plecarea lui Victor Ponta de la Palatul Victoria si inlocuirea sa cu Dacian Ciolos a venit pe fondul unor miscari de strada.

Europarlamentarul PSD Ioan Mircea Pascu lanseaza o ipoteza incendiara despre evenimentele din noiembrie 2015. Acesta sustine ca Ponta a fost mazilit pentru ca incepuse sa atraga fonduri europene, iar de la Bruxelles se dorea tocmai contrariul.

”V-ati gandit la ipoteza ca plecarea guvernului Ponta si venirea guvernului “tehnocrat” numit de la Bruxelles a fost determinata de chestiunea fondurilor europene? Adica, banii alocati Romaniei, de care Basescu nu s-a atins, trebuiau sa se intoarca inapoi la cei care ni i-au pus la dispozitie (tarile mai bogate din UE). Ori, tocmai spre sfarsitul ciclului 2007-2014, guvernul Ponta incepe sa ii acceseze accelerat, printre altele, inclusiv prin simplificarea birocratiei interne. Pleaca guvernul Ponta si vine guvernul “tehnocrat” care, imediat, opreste accesarea fondurilor europene, inclusiv prin ridicarea barierelor birocratice interne!? Degeaba atrage atentia comisarul Corina Cretu, ca, daca-i ordin, cu placere! E doar o ipoteza, care se impune de la sine in conditiile in care cea mai mare deosebire intre cele doua guverne este in domeniul cheltuirii fondurilor europene”, a spus Ioan Mircea Pascu.

Vorbele lui Pascu par a avea acoperire. Un memorandum discutat in sedinta de Guvern din urma cu cateva zile arata ca absorbtia fondurilor structurale din ciclul financiar 2014-2020 este 0%.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img