News Flash:

Vezi pentru ce a alocat Guvernul suma de 50 de milioane de euro

7 Aprilie 2015
1567 Vizualizari | 0 Comentarii
Guvernul a aprobat alocarea temporara a sumei de 50 de milioane de euro pentru asigurarea necesarului de finantare al Autoritatii de management pentru Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POS CCE), aferent lunii aprilie 2015. Fondurile sunt alocate din venituri din privatizare si sunt destinate platii contributiei publice la Fondul de Participare JEREMIE.scrie stiripesurse.ro

JEREMIE (Joint European Resources for Micro and Medium Enterprises) este un instrument inovativ dezvoltat de catre Comisia Europeana si Fondul European de Investitii (parte a Grupului Bancii Europene de Investitii) pentru imbunatatirea accesului la finantare pentru IMM-uri in cadrul UE. JEREMIE presupune crearea de instrumente financiare pentru IMM-uri, inclusiv garantii, capital de risc, creditare, microfinantare, etc implementate de intermediari financiari (ex. banci, fonduri de capital de risc).

In Romania, JEREMIE este implementat in cadrul Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POS CCE) si are ca obiectiv sprijinirea accesului la finantare al IMM-urilor prin instrumente de garantare, microfinantare si investitii.

Suma de 100 de milioane de Euro alocata initial pentru Fondul de Participare JEREMIE a fost suplimentata cu 50 de milioane de Euro in decembrie 2013, urmand ca diferenta de 50 de milioane de euro sa fie platita in urma deciziei de astazi a Guvernului.

Suma de 50 de milioane de euro alocata astazi va contribui la continuarea implementarii unui nou produs destinat IMM-urilor, respectiv finantarea cu dobanda subventionata.

Fondurile alocate astazi de Guvern vor fi rambursate Ministerului Finantelor Publice in euro din sumele restituite cu aceasta destinatie de catre Comisia Europeana pana la data de 31.07.2015.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1123 (s) | 23 queries | Mysql time :0.030735 (s)