miercuri, 24 aprilie, 2024

Viacons Rutier livreaza material de mixturi asfaltice pentru reabilitarea Drumul National 11A – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Lucrări ample de asfaltare pe distanța Bârlad – Ivești – Podu Turcului. Primarul Municipiului Bârlad, av. Dumitru Boroș, informează că, urmare a vizitei în teren a directorului general al CNAIR, Mariana Ioniță, de miercuri, 21 aprilie, au început lucrările de refacere a drumurilor care se vor intersecta, pe raza UAT Bârlad, cu viitoarea variantă de ocolire a orașului.

În această primă fază, lucrările vizează DN 11 A, pe distanța Bârlad – Ivești – Podu Turcului pentru realizarea unor condiții bune de trafic de legătură între DE 581 (care străbate și municipiul Bârlad) și DE 85. Primele demersuri au început anul trecut, când conducerea DRDP Iași și cea a Primăriei Bârlad au solicitat către Companie fonduri pentru reabilitarea DN 11 A, de pe care se va face preluarea traficului greu pe varianta de ocolire a Bârladului.

„Inițial, în vara anului trecut, în perspectiva deschiderii șantierului de la varianta de ocolire Bârlad, împreună cu domnul Dănuț Pilă, directorul general al DRDP Iași, am luat în discuție o variantă de reabilitare a DN 11 A, care urma să preia traficul dinspre Adjud. Important este că aeastă necesitate, și-a găsit imediat înțelegere la doamna Mariana Ioniță, care, acum câteva zile, când a fost la Bârlad, ne-a informat că va susține demersul și că drumul în cauză se va reabilita. Toată lumea care trebuia să circule spre Adjud sau Onești, dinspre Bârlad, evita DN 11 A, din cauza infrastructurii pe plăci de beton și ocolea pe la Tișița. La fel se întâmpla și invers cu bârlădenii care doreau să ajungă acasă. Acum, odată reabilitat acest drum, în special traficul greu dinspre Bacău ce va intra în Bârlad pe această variantă va putea fi preluat de la intersecția cu DE 581 direct pe varianta de ocolire și spre Iași… Trebuie să le mulțumesc public, în primul rând doamnei Ioniță pentru solicitudine și pentru că a înțeles nevoile reale ale bârlădenilor și nu numai, precum și conducerii DRDP Iași, cu care avem deja o colaborare foarte bună”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Lucrările de refacere a DN 11 A sunt realizate, în regie proprie, cu utialejele DRDP Iași și cu material de maxturi asfaltice produs de SC Viacons Rutier SRL Huși și se desfășoară pe o lungime totală de 26 de kilometri.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img