joi, 28 martie, 2024

Vicepremierul Raluca Turcan a dat EXPLICATII: Nu sunt adepta luarii unor masuri luate de azi pe maine, restrictiile le vom lua gradual

Distribuie:

Publicat:

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, luni, că ar fi fost total nepotrivită impunerea unor restricţii severe fără ca oamenii să fie suficient informaţi, deciziile urmând să fie luate gradual.

Turcan a adăugat că nu este adepta luării unor măsuri "de azi pe mâine".

"Dacă priviţi nu foarte departe în urmă, veţi vedea că deciziile luate au avut o severitate progresivă. Cred că ar fi fost total nepotrivit să venim cu restricţii severe, oamenii să nu fie suficient de informaţi de cât de necesare sunt unele măsuri şi ce impact ar putea avea, pe de o parte, asupra drepturilor şi libertăţilor lor, iar pe de altă parte în diminuarea efectelor acestei crize pe care o parcurgem. De aceea, inclusiv aceste măsuri de restricţii pe care le avem în vedere le vom lua gradual, astfel încât să şi aibă efect – adică să nu fie prea târziu, dar oamenii să nu fie luaţi prin surprindere. Nu sunt adepta luării unor măsuri luate de azi pe mâine, pe nişte contexte pe care nimeni nu le-a mai parcurs până acum. Trebuie să recunoaştem: nimeni nu a fost pregătit pentru această criză. Toate ţările se adaptează în funcţie de evoluţie, de ceea ce văd în jurul lor, în funcţie de receptivitate şi de pregătire a oamenilor", a afirmat Turcan la Realitatea Tv.

Ea a spus că aceste măsuri sunt "despre şi pentru oameni" şi nu pot fi luate fără să fie acceptate.

"Dacă oamenii nu sunt făcuţi să colaboreze, (…) să accepte un set de reguli şi de constrângeri, atunci nu avem cum să obţinem efectul. Ştiu că sunt voci care spun să batem cu pumnul în masă şi de mâine stau poliţiştii la uşa fiecărei scări de bloc. Imaginaţi-vă cum ar fi sunat o asemenea decizie şi cum ar fi reacţionat oamenii dacă s-ar fi luat o asemenea decizie", a adăugat Turcan.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img