News Flash:

Vicepresedintele Consiliului Judetean Vaslui, Vasile Mihalachi, trimis in judecata de procurorii DNA

13 Octombrie 2013
2557 Vizualizari | 0 Comentarii
Vasile Mihalachi
Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au finalizat ancheta in cazul lui Vasile Mihalachi, vicepresedintele Consiliului Judetean (CJ), care a fost trimis in judecata, alaturi de alti trei functionari publici, toti fiind acuzati de abuz in serviciu.

Potrivit procurorilor DNA, alaturi de Vasile Mihalachi au mai fost trimisi in judecata si Liviu Butnaru, directorul Agentiei Judetene a Autoritatii Rutiere Vaslui, Vasile Vieru, director executiv adjunct in cadrul Directiei Tehnice a CJ Vaslui si Danut Ropota, referent in cadrul Agentiei Judetene a Autoritatii Rutiere Romane. 

In rechizitoriu se arata ca, in anul 2008, cei patru inculpati, in calitate de membri ai Comisiei Paritare Vaslui pentru atribuirea traseelor de transport public judetean de persoane, si-au incalcat atributiile de serviciu, inlaturand mai multi operatori de transport public rutier de la atribuirea unor trasee. Este vorba de societati care fie au castigat licitatiile in mod legal, fie au fost impiedicate sa participe la alte licitatii.

"In aceasta modalitate, au fost lezate interesele legale ale operatorilor de transport public care au incercat in mod onest sa dobandeasca dreptul de a desfasura serviciul de transport public pe raza judetului Vaslui. Pe de alta parte, a fost creat un avantaj patrimonial injust pentru operatorii favorizati in suma totala de 2.659.845 lei, reprezentand sumele obtinute din operarea traseelor atribuite nelegal", se mai arata in rechizitoriu.

Societatile comerciale ale caror interese patrimoniale au fost afectate s-au constituit parti civile in procesul penal cu suma totala de 140.000 euro.

Sursa: adevarul.ro

dna vasile mihalachi consiliului judetean
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0924 (s) | 34 queries | Mysql time :0.041217 (s)