sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Victor Ponta, despre vizita premierului in SUA: ‘Tu nu ai Guvern, aici nu guverneaza nimeni, in ce calitate pleci in America?’

Distribuie:

Publicat:

Victor Ponta a povestit, la Digi24, de ce s-a hotărât să semneze moțiunea de cenzută împotriva Guvernului Dăncilă. „Ne-am săturat să stăm cu un Guvern care nu există” a mărturisit liderul Pro Romania. Victor Ponta a afirmat că și vizita pe care prim-ministrul o va face în Statele Unite este o deplasare în care Viorica Dăncilă pleacă fără să aibă nicio calitate, neavând votul de încredere al Parlamentului.

„Doamna Dăncilă a anunțat că vine miercuri 18 septembrie în Parlament. Mi s-a părut foarte straniu, pentru că deja  nu avea trei miniștri, Energie, Mediu și Relația cu Parlamentul. Dar m-am gândit că poate mai cumpără pe vreunul , mai omoară pe vreunul de la ALDE, dar face așa cum mi-a zis mie la singura discuție pe care am avut-o. Atunci i-am zis: Viorica, vii cu un Guvern cu 17-18 ministri? Și ea a răspuns că da. I-am zis, și nu mai pui oamenii de la baroni, șoferul lui Arsene și așa mai departe. Ea: Da! Și schimbi și programul de guvernare nu mai spui poveștile alea cu dublăm, triplăm, că n-ai de unde. Da! Acum nu a venit pe 1 septembrie, nu a venit pe 10, a zis că vine pe 18, 18 este poimâine. Probabil că nu vine. Ce s-a întâmplat în plus, acum nu are nici ministru de Interne, nici ministrul Educației. Cred că mâine rămâne Educația fără ministru.

Și acum pleacă în America la shopping, că nu știu să aibă vreo misiune importantă să plece în America. N-am văzut că a pus mâna pe telefon Mike Pence și a zis: Viorica, vino repede încoace că avem ceva important de vorbit. A fost președintele acum câteva săptămâni, ce s-a întâmplat? A început vreun război? Stai și rezolvă-ți problemele în țară. N-ai ce să faci, da, votăm moțiune de cenzură. Președintele Iohannis pleacă la ONU, ok. Doamna Dăncilă nu știu unde pleacă, ea nu are Guvern aici, aici nu guvernează nimeni, în ce calitate vorbești. Dacă veneai și luai votul de încredere al Parlamentului, te duceai și te întâlneai cu toată lumea, pe acolo și ziceai, dom'le, eu sunt. Dar așa? Ce ăia de acolo ce, sunt căzuți din lună, ei nu știu că de fapt tu n-ai majoritate, n-ai Guvern? Că nu funcționează? E o situație fără precedent, să n-ai miniștri deloc la ministere atât de importante și să ți se pară că e normal să pleci în America când tu n-ai miniștri la educație, la interne, energie și mediu. E un semn de iresponsabilitate fără precedent.”, a declarat Victor Ponta.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img