News Flash:

VICTOR VIOREL PONTA primit cu huiduieli la VASLUI

18 Mai 2014
2088 Vizualizari | 0 Comentarii
Premierul Victor Ponta a fost intampinat, sambata, la Vaslui, unde s-a intalnit cu membri PSD, de aproximativ 15 reprezentanti ai "Miscarii de Rezistenta'' de la Pungesti, care i-au cerut demisia si au scandat "Stop Chevron", Ponta spunand ca ii intelege, dar ca "Vaslui inseamna mai mult decat atat".

 Dupa ce a participat, la Iasi, la ceremonia de beatificare a episcopului martir Anton Durcovici, Victor Ponta a mers la Vaslui, unde s-a intalnit cu membri si simpatizanti ai PSD.

El a fost intampinat de aproximativ 15 reprezentanti ai "Miscarii de Rezistenta'' de la Pungesti, care i-au cerut demisia si au scandat "Stop Chevron".

Ponta a spus, insa, ca "prezenta Chevron in Romania este absolut necesara, deoarece judetul Vaslui are nevoie de investitii".

"Imi doresc ca Romania si judetul Vaslui sa aiba cat mai multe investitii si proiecte, pentru ca noi investim din zona publica, dar nu o sa reusim niciodata sa completam necesarul de investitii din zona privata. Ii inteleg pe cei care protesteaza, Vasluiul inseamna mai mult decat atat", a spus Ponta.

Intrebat daca ar fi dispus sa mearga la Pungesti, unde Chevron a inceput explorarea gazelor de sist, Ponta a spus ca are si alte probleme.

"Mergem la Pungesti ca sa ce? Acolo in general protesteaza oamenii care nu au treaba cu Pungesti, eu am si alta opinie fata de cei ce protesteaza acolo si anume ca Romania trebuie sa isi exploateze resursele, respectand standardele de mediu. Mai am o opinie mai clara acum, dupa evenimentele care au fost in Rusia, si anume ca Romania nu trebuie sa depinda de importul de gaze din Rusia. Daca as putea sa-i intreb pe cei care protesteaza, i-as intreba daca vor sa importam gaze din Rusia, ma indoiesc ca ar fi un dialog rational", a mai spus Ponta.

La inceputul lunii mai, compania Chevron a inceput forajul de explorare a gazelor de sist in comuna vasluiana Pungesti, dupa cinci luni de la demararea lucrarilor de amenajarea a platformei pe care este amplasata sonda.

Lucrarile de explorare a gazelor de sist sunt derulate in extravilanul satului vasluian Silistea din comuna Pungesti, fiind prima zona din Romania unde compania petroliera a inceput prospectiunile pentru identificarea unor posibile zacaminte neconventionale.

Dupa obtinerea certificatului de urbanism si a acordului de mediu in cursul anului trecut, Chevron a primit de la Consiliul Judetean Vaslui, in octombrie 2013, si autorizatia de construire pentru amenajarea platformei pe care este montata sonda de explorare a gazelor de sist. Lucrarile au inceput efectiv in 2 decembrie 2013, cu o intarziere de o luna si jumatate din cauza protestelor localnicilor.

Chevron Romania mai detine alte trei acorduri de mediu in judetul Vaslui pentru explorarea gazelor de sist in localitatile Paltinis - Bacesti, Popeni - Gagesti si Puiesti. De asemenea, compania petroliera a mai obtinut, in urma cu o luna, si cea de-a doua autorizatie de construire pentru amplasarea unei noi sonde de explorare, in perimetrul detinut la Puiesti.

Dupa ce compania Chevron a obtinut, in 3 octombrie 2013, autorizatie de construire pentru amplasarea in judetul Vaslui a primei sonde de explorare a gazelor de sist in Romania, la Pungesti au avut loc mai multe proteste violente ale localnicilor.


Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1323 (s) | 34 queries | Mysql time :0.042787 (s)