vineri, 29 martie, 2024

Victorie pentru Kovesi in unul dintre procesele cu Inspectia Judiciara. ICCJ a decis ca nu a savarsit abateri disciplinare

Distribuie:

Publicat:

Laura Codruta Kovesi a câștigat procesul în care Inspecția Judiciară cu acuz că a săvârșit abateri disciplinare în legătură cu desemnarea unui judecător sa efectueze controale la două unitati ale DNA.

Decizia a fost luată cu majoritate, făcând opinie separata magistrații Corina Corbu și Maria Hrudei.

"Cu majoritate, Respinge, ca nefondat, recursul declarat de Inspecţia Judiciară împotriva Hotărârii nr.5P din 13 iunie 2018, pronunţată de Secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii în dosarul nr.5/P/2018. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 25 martie 2019. Cu opinia separată a doamnelor judecător Corina-Alina Corbu şi Maria Hrudei în sensul următor: Admite recursul declarat de Inspecţia Judiciară şi casează în parte hotărârea atacată. Admite, în parte, acţiunea disciplinară exercitată de Inspecţia Judiciară şi, în temeiul art.100 lit.a) din Legea nr.303/2004, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, aplică doamnei procuror Kovesi Laura Codruţa – procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie la data săvârşirii faptei – sancţiunea disciplinară constând în „avertisment” pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art.99 lit.m) teza a doua din aceeaşi lege. Menţine celelalte dispoziţii ale hotărârii atacate în privinţa respingerii, ca neîntemeiată, a acţiunii disciplinare formulate de Inspecţia Judiciară împotriva pârâtei Laura Codruţa Kovesi – procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie la data săvârşirii faptei – sub aspectul săvârşirii abaterii disciplinare prevăzute de art.99 lit.g) din Legea nr.303/2004", se arata in decizia instantei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img