News Flash:

Victorie pentru Mihai Bendeac in razboiul cu Antena 1

18 Mai 2015
1993 Vizualizari | 0 Comentarii
Mihai Bendeac a primit o veste buna in procesul pe care il are cu Antena 1, dupa ce, in octombrie 2013, a plecat de la emisiunea "iComedy", difuzata de postul din Baneasa. Zielele trecute, Tribunalul Bucuresti a stabilit ca Mihai Bendeac trebuie sa plateasca doar 3.000 de euro Antena 1, nu 1.300.000 cat ceruse.

Procesul dintre Mihai Bendeac si Antena 1 a ajuns, se pare, la final. Dupa o prima infatisare care a avut loc in aprilie, Tribunalul Bucuresti a decis ca Mihai Bendeac trebuie sa plateasca daune de 3.000 de euro Antena 1. Totusi, sentinta nu este definitiva, iar trustul Intact poate face apel.

"Obliga paratul la plata catre reclamanta a sumei de 3000 euro reprezentand despagubiri. Dispune compensarea cheltuielilor de judecata. Cu apel", se arata pe portalul Tribunalului Bucuresti.

Mihai Bendeac a plecat de la Antena 1 in octombrie 2013, la o luna de la inceputul emisiunii sale iComedy. Motivul pentru care Bendeac a decis sa renunte la emisiune a fost refuzul Antenelor de a-l lasa sa-l invite in platou pe Radu Banciu. In plus, i-au impus sa nu faca nicio aluzie la adresa trustului si sa nu pomeneasca cateva nume.

„Dupa ce ni s-a comunicat ca nu ni se permite filmarea momentului, am fost anuntati ca parodiile nu trebuie sa contina nimic legat de postul Antena 3 sau persoanele care lucreaza acolo si numele unor persoane private ce nu pot fi pronuntate", a declarat Bendeac, la vremea respectiva.

Antena 1 a oferit, pe atunci, la randul lor, un punct de vedere. Postul din Baneasa a invocat faptul ca actorul a creat "conflicte" cu "valori si simboluri culturale" precum Alexandru Arsinel si Patriarhul Daniel.

"Antena Group se delimiteaza de afirmatiile publice facute de Mihai Bendeac, considerand ca acestea sunt opinii personale, care nu au niciun fel de legatura cu prevederile din contractul semnat cu compania noastra.

Obligatiile contractuale ale lui Mihai Bendeac sunt acelea de a realiza un program de divertisment de tip comedy-show, adaptat specificului unei statii generaliste de televiziune, a carei misiune este de a produce si difuza divertisment pentru intreaga familie.

Realizatorul Mihai Bendeac a ales ca, in numele libertatii de exprimare si folosindu-se de statutul uneia dintre cele mai puternice statii TV din Romania, sa creeze conflicte de natura personala cu valorile si simbolurile culturale ale Romaniei (vezi cazul actorului Alexandru Arsinel), precum si cu valorile spirituale ale Romaniei (vezi cazul Bisericii Ortodoxe Romane, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel). Aceste decizii unilaterale au fost de natura a afecta prestigiul acestor valori, pe care Antena 1 le respecta intru totul, precum si imaginea statiei noastre, construita in cei 20 de ani de activitate", a fost reactia Antenei 1.

sursa:stiripesurse.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0731 (s) | 34 queries | Mysql time :0.026479 (s)