vineri, 29 martie, 2024

VIDEO Portarul echipei Bayern Munchen, Manuel Neuer, filmat in Croatia, in timp ce fredona un cantec al extremei dreapta

Distribuie:

Publicat:

Portarul echipei Bayern Munchen, Manuel Neuer, a fost filmat în timpul vacanţei din Croaţia în timp ce fredona un cântec al extremei dreapta croate, anunță news.ro.

În imaginile postate pe site-ul cotidianului Bild, campionul mondial din 2014 se află pe un vapor la Dubrovnik alpturi de mai mulţi prieteni, între care şi antrenorul portarilor de la Bayern, Toni Tapalovic. Ei cântă melodia « Lijepa li si » a solistului croat Marko Perkovic.

Cunoscut sub numele de « Thompson », Perkovic este un admirator al regimului croat pronazist ustaş. La câteva zile după finala Cupei Mondiale din 2018, Franţa – Croaţia, el s-a aflat în autocarul echipei naţionalei care a defilat pe străzile din Zagreb.

Neuer nu a comentat imaginile, dar managerul său personal a explicat că portarul nu ştie croata şi deci nu înţelegea versurile.

Această melodie este în mod regulat cântată de suporterii ultraşi ai selecţionatei croate. A fost chiar imn oficial al echipei la Euro 2016, alegere validată de federaţia croată, dar criticată de mai multe organizaţii antirasiste.

Neuer, în vârstă de 34 de ani, este în prezent în vacanţă pentru două săptămâni, după ce a câştigat al optulea titlu consecutiv de campion al Germaniei cu Bayern Munchen.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img