vineri, 29 martie, 2024

VIDEO – Premierul Dancila s-a intalnit cu Suveranul Pontif, la Vatican: Papa Francisc vine in 2019 in Romania. Ce a discutat Dancila cu Papa Francisc

Distribuie:

Publicat:

UPDATE: Papa Francisc va veni in Romania la inceputul lui 2019, a confirmat, pentru Antena 3, premierul Viorica Dancila, aflata vineri in vizita oficiala la Vatican.
"Mi-a pus intrebari daca in Romania oamenii au credinta, daca exista intelegere intre ordocsi si catolici si i-am spus ca da. M-a intrebat daca am puterea sa duc la sfarsit acest mandat. Am spus ca da. Mi-a spus ca la inceputul anului viitor va veni in Romania (…) Am discutat despre faptul ca sunt prima femeie prim-ministru in Romania, l-a bucurat acest lucru. M-a intrebat cum vad provocarile din Romania", a declarat premierul Viorica Dancila, intr-un interviu pentru Antena 3.
Aceasta a mai precizat ca discutiile cu Papa Francisc au durat 45 de minute.

"Un mesaj de suflet, care indeamna la pace, la liniste, la unitate. Am avut emotii foarte mari. Nu este un lucru obisnuit sa te intalnesti cu Papa si sa simti acel fior de emotie prin mesajele date. (…)I-am zis ca Romania trebuie sa se axeze pe mesaje pozitive, sa-si gaseasca consensul. Mi-ar place sa nu mai vad dezbinare intre generatii, categorii socio-profesionale si toti sa mearga pe acelasi drum. Papa a fost foarte incantat de mesajul meu",a mai spus Dancila.
Premierul Viorica Dancila a fost primita vineri in audienta, la 11.30, ora Romaniei, la Palatul Apostolic din Vatican de catre Suveranul Pontif, Sanctitatea Sa Papa Francisc, urmand o intalnire si cu cardinalul Pietro Parolin, Secretar de stat al Sanctitatii Sale.

Potrivit agendei prim-ministrului afisata pe site-ul Guvernului Romaniei, la 12.15, ora Romaniei, Dancila va avea o intalnire cu cardinalul Pietro Parolin, tot la Palatul Apostolic din Vatican.

La 14.00, ora Romaniei, premierul va oferi un dejun in onoarea Cardinalului Secretar de Stat al Sanctitatii Sale, E.S. Pietro Parolin. De la 17.00, ora Romaniei, Viorica Dancila va face o vizita la Ordinul Suveran de Malta, unde se va intalni cu Alteta Sa Eminentisima Frà Giacomo Dalla Torre del Tempio del Sanguinetto, Principe si Mare Maestru al Ordinului Suveran de Malta. Acolo vor fi "convorbiri in plenul celor doua delegatii Ceremonia de semnare a Acordului de cooperare intre Guvernul Romaniei si Guvernul Ordinului Suveran (…)", conform sursei citate.

"Prim-ministrul Viorica Dancila va efectua, in perioada 10-13 mai 2018, o vizita la Vatican. In data de 11 mai 2018, premierul va fi primit in audienta de Sanctitatea Sa Papa Francisc, iar ulterior va avea o intrevedere cu cardinalul Pietro Parolin, Secretar de stat al Sanctitatii Sale. Vizita prim-ministrului Romaniei la Vatican are loc pe fondul unor relatii bilaterale foarte bune, in anul sarbatoririi Centenarului Marii Uniri a Romaniei, care va fi marcat la Sf. Scaun printr-o serie de manifestari culturale si academice de tinuta. Programul vizitei include, de asemenea, o intalnire cu studentii romani care studiaza in universitatile pontificale, care va avea loc la sediul Colegiului Pontifical ”Pio Romeno”", anunta joi Guvern, intr-un comunicat de presa.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img