News Flash:

Videoconferinta ministrul Nicolae Ciuca cu omologul portughez: Derularea contractului de achizitie a aeronavelor F-16, printre subiectele discutiei

1 Aprilie 2021
279 Vizualizari | 0 Comentarii
media 143796771011894200

 

Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, a avut, miercuri, o videoconferinţă cu omologul portughez, Joao Titterington Gomes Cravinho, printre subiectele abordate de cei doi fiind derularea contractului de achiziţie a aeronavelor F-16, anunță AGERPRES.

"Temele de pe agenda de discuţii au vizat stadiul cooperării bilaterale în domeniul Apărării, cu accent pe aspectele referitoare la derularea contractului de achiziţie a aeronavelor F-16, cooperarea în format NATO şi UE, în contextul actual de securitate, cu accent pe postura aliată de descurajare şi apărare, dar şi cooperarea în cadrul proiectelor iniţiativei PESCO a Uniunii Europene", arată ministrul Ciucă pe pagina sa de Facebook.

El apreciază că "legătura celor două armate este una foarte strânsă şi o pot defini ca un model de cooperare eficientă, profesionistă, transparentă şi cu beneficii importante pentru ţările noastre".

"Sunt convins că vom dezvolta, pe viitor, mai mult anumite componente, precum: cooperarea în domeniul învăţământului, exerciţiile militare bilaterale şi proiecte în domeniul industriei de Apărare", adaugă Nicolae Ciucă.

Dialogul între cei doi miniştri a avut loc în aceeaşi săptămână în care a fost recepţionată cea de-a şaptesprezecea aeronavă F-16 Fighting Falcon, adusă din Portugalia în România.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1058 (s) | 34 queries | Mysql time :0.044311 (s)