marți, 19 martie, 2024

Viitorul unui absolvent de 10 nu este in orasul natal: ”Nu ma vad urmand o cariera la Vaslui!”

Distribuie:

Publicat:

Sebastian Dragos Andronic este cel de-al doilea absolvent de 10 din municipiul Vaslui.

Acesta a urmat cursurile Liceului ”Emil Racovita” (LER) Vaslui si a avut-o ca diriginte pe profesoara Luminita Raduta.

Dragos a precizat ca ultimele luni din viata de licean nu vor fi uitate niciodata, iar pandemia de coronavirus a schimbat cursul vietii multora dintre noi.
” Evident cursul firesc al lucrurilor s-a schimbat datorita pandemiei si ca toti oamenii mi-a fost afectat programul si a trebuit sa ma adaptez timpurilor pe care la traim. Totusi mi-am valorificat timpul liber studiului si activitatilor extra pe care as fi vrut sa le desfasor si pentru care nu am avut timp. Fireste imi lipsesc intalnirile cu prietenii sau colegii si nu sunt incantat de stilul de viata restrictionat, dar nu ma pot declara pe deplin nemultumit”, a spus Dragos.
Regretul cel mare a elevului de 10 este faptul ca nu si-a luat la revedere de la colegi si profesori intr-o maniera mai festivista.

” Regret faptul ca aceste evenimente nu s-au mai organizat, mi-as fi dorit sa imi iau "la revedere" de la colegi intr-o maniera mai festiva, dar trebuie sa ne adaptam vremurilor si sa fim constienti ca sanatatea celor apropiati este prioritara. Cei 4 ani de liceu au insemnat perioada in care am reusit sa ma descopar atat cine sunt ca persoana, cat si ce vreau de la viata. Am avut ce invata de la orice persoana cu care am intrat in contact, de la profesori la elevi si nu pot sa fiu decat recunoscator celor ce m-au sustinut si m-au ajutat sa fiu ceea ce sunt astazi”, a completat absolventul de la LER Vaslui.

Gandurile sale de viitor se invart in jurul disciplinelor matematica si fizica, insa la momentul actual nu se vede in a-si forma o cariera la Vaslui.

”Nu ma consider si nu m-am considerat niciodata superior fata de alti elevi. Chiar daca am depus mai mult efort in a studia la toate materiile nu consider ca sunt mai de apreciat. Valoarea elevului nu consta in notele de la scoala, ci in dorinta de a-si gasi calea implinirii personale si de a se autodepasi in fiecare zi. Am tot respectul pentru elevii ce isi concentreaza timpul dezvoltarii personale. Nu pot spune cu exactitate ce cariera voi urma, pentru ca viitorul este incert, eu incerc sa-mi valorific abilitatile dobandite pana acum, iar materiile principale pentru care m-am pregatit sunt matematica si fizica. Voi vedea in functie de oportunitati. Cum am mai spus, nu stiu ce se va intampla in viitor, Vaslui este si va ramane locul meu in care m-am format ca persoana, dar la momentul actual nu ma vad urmand o cariera in orasul natal”, a precizat Dragos, care a tinut sa le multumeasca parintilor pentru sustinere, in special mamei sale, profesorilor si prietenilor sai pentru ca au fost alaturi de acesta in ultimii patru ani de scoala.
 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img