Nu e nevoie sa astepti vacanta la munte pentru a servi o cana de vin fiert ca la carte. Iata care sunt ingredientele retetei de vin fiert a lui Jamie Oliver!
Doua clementine
O lamaie
Un lime
200g de zahar
6 cuisoare
Un baton de scortisoara
Trei funze de dafin proaspete
Un baton de vanilie taiat pe jumatate in lung
Anason stelat, doua bucati
Nucsoara
Doua sticle de vin Chianti sau alt vin rosu
Curata bucati mari de coaja de clementina, lamaie si lime. Pune zaharul intr-o cratita la temperatura medie, adauga cojile de citrice si sucul de la clementine. Adauga cuisoarele, batonul de scortisoara, frunzele de dafin si un varf de praf de nucsoara. Pune in cratita si pastaia de vanilie si adauga putin vin, doar cat sa acopere zaharul.
Lasa totul pe foc pana ce zaharul s-a dizolvat complet in vin, apoi adu amestecul la temperatura de fierbere. Continua sa fierbi pentru 4-5 minute, pana ce obtii un sirop gros. Jamie recomanda aceasta metoda pentru a elibera toate aromele din condimente, insa fara a fi nevoie sa le fierbi in vin (pentru a nu se elimina alcoolul).
Cand siropul e gata, da focul la minim si adauga anasonul stelat si restul de vin. Mai incalzeste vinul pentru aproximativ 5 minute, apoi poate fi turnat in pahare si servit.