marți, 23 aprilie, 2024

Vin scumpirile ? Preturile caror produse au inregistrat crestere

Distribuie:

Publicat:

Produse precum cartofii si tigarile au inregistrat cel mai mare nivel al scumpirilor in luna decembrie comparativ cu aceeasi luna a anului 2018. Preturile au crescut cu circa 23,61%, respectiv cu 8,27%. Referitor la serviciile de apa, canal si salubritate au crescut cu 6,51%, conform datelor Institutului National de Statistica (INS), publicate marti mediului online.

Aproximativ toate preturile produselor alimentare au inregistrat o crestere in decembrie.Totusi a fost vizibila o singura scadere usoara la categoria ”alte legume si conserve de legume”, minus 0,27%.

In ceea ce priveste marfurile nealimentare, cresterea cea mai insemnata este inregistrata la categoria „tutun, tigari”, respectiv 8,27%. O noua scumpire consistenta este vizibila la pompa de combustibili, 6,01%. Unica ieftinire este consemnata la gaze, respectiv minus 4,93%.

In totalitate, marfurile nealimentare, in ultima luna a anului 2019 preturile au urcat cu 3,31% fata de decembrie 2018 si cu 0,28% fata de noiembrie.

De asemenea si serviciile au intampinat modificari, cea mai mare scumpire s-a inregistrat la serviciile de apa, canal si salubritate, cu 6,51%. Totodata, serviciile de transport aerian s-au ieftinit cu 28,01%.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img