marți, 23 aprilie, 2024

Vine primavara! Peste o saptamana vor fi 18 grade

Distribuie:

Publicat:

Sute de pescarusi, lebede si rate au poposit pe lacurile din in Capitala, semn ca vremea se incalzeste, spun specialistii. Si meteorologii confirma: de la o zi, la alta, temperaturile vor creste chiar mai mult decat ar fi normal la aceasta data.

Pe toate lacurile din Capitala sunt sute, mii de pasari calatoare. daca s-au intors din tarile calde, inseamna ca sigur vine primavara spus specialistii ornitologi. Pasarile se opresc din drumul lor unde gasesc sursa bogata de hrana si temperaturi ridicate, spun acestia.

Asadar, gata! S-a dus gerul si nu va reveni curand. In schimb, vor fi precipitatii din belsug, spun meteorologii de la Centrul European de Prognoza. Acestia au emis o estimare a vremii pentru urmatoarele doua saptamani.

In vestul tarii, vor fi temperaturi ca pentru luna mai. De la 8 grade, astazi , valorile vor urca la 16 grade luni, 11 martie. Insa, vor fi conditii de precipitatii slabe in fiecare zi, mai importante cantitativ intre 6 si 8 martie, apoi intre 11 si 13 martie.

In centrul tarii, temeperaturile vor creste treptat, de la 5 grade, la 16 grade, iar in timpul noptilor vor urca de la minus 11 grade, la 0 grade. Probabilitatea pentru precipitatii va fi ridicata, dar in jurul datei de 13 martie vor fi pe arii extinse si importante cantitativ.

In nordul tarii, va fi o crestere graduala a temperaturilor, de la 5 grade, la circa 10 grade in weekend si la 14 grade saptamana urmatoare. Ploi mai importante vor fi in zilele de 6, 7, 11 si 12 martie.

Si la malul marii va fi tot mai bine: pana la 12 -13 grade, dar vor fi ploi bogate in zilele de 6 – 8 martie, apoi intre 11 si 14 martie.

In sud, inclusiv in Capitala, au crescut temperaturile. Asztazi (6 martie) sunt prognozate 4 grade, dar de maine vor urca la 14 – 16 grade. Insa, va ploua de astazi (6martie), pana joi (8 martie), apoi de luni (11 martie), pana in 15 martie.

La munte, vor mai fi zile reci in 6, 8, 9, 13 si 14 martie, cu temperaturi estimate la 1 7 grade. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi ridicata in fiecare zi, dar mai importante vor fi intre 11 si 13 martie.

sursa

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img