vineri, 19 aprilie, 2024

Vineri vom afla castigatorii celei de-a doua editie a bienalei dedicate inegalabilului artist N.N. Tonitza

Distribuie:

Publicat:

Marea Unire, de la 1 decembrie 1918 reprezinta, fara indoiala, rezultatul luptei si a aspiratiilor seculare a acestui popor, atat de incercat, care si-a trait si scris istoria in acest spatiu binecuvantat de Dumnezeu.

Centenarul, pe care il marcam in acest an, avand printre altele si rolul de a constientiza eforturile, sacrificiile si talentul pus la temelia constructiei nationale, de catre cetatenii romani de toate etniile, care au ilustrat cultura si spiritualitatea nationala.

Institutia culturala barladeana si-a propus, prin organizarea importantei expozitii-concurs, cu tema: “Natiune-Identitate-Integritate-Corporalitate”, sa-si aduca contributia la marcarea, asa cum se cuvine, a tot ceea ce s-a intamplat in o suta de ani de istorie si sa contribuie la creionarea a ceea ce dorim sa ni se intample in viitor.

Expozitia organizata pe doua sectiuni, respectiv pictura si grafica, a adunat 117 lucrari din 27 de tari, de pe trei continente (America, Asia, Europa).

Juriul format din cinci membri, toti artisti plastici si in acelasi timp profesori universitari, au nominalizat trei lucrari, cate una de la cele doua sectiuni mentionate, la care se va adauga o lucrare a celui mai talentat tanar.

La cele trei premii oferite de Primaria si Consiliul local Barlad, Asociatia “Constantin Hamangiu” si Consiliul Judetean Vaslui impreuna cu Muzeul „Vasile Parvan” se vor adauga alte doua premii din partea Uniunii Artistilor Plastici din Romania si trei premii speciale. In deschiderea festivitatii de premiere va fi lansat catalogul expozitiei, lucrare tiparita in conditii grafice de exceptie si medalia centenarului prin care incercam, cu mijloacele noastre, sa-i omagiem pe fauritorii Romaniei Mari, dar si cea de-a doua editie a bienalei dedicate inegalabilului artist N.N. Tonitza.

Publicul iubitor de arta va mai avea privilegiul de a viziona, pentru ultima data la Barlad, lucrarea “Dans L' atelier, Ou Peintre, Et Modele Examinant Son  Portrait” semnata de marele artist Pablo Picasso.

Festivitatea de premiere va avea loc vineri, 30 noiembrie, 2018, ora 11.00, la sediul central al muzeului, in prezenta organizatorilor expozitiei – concurs, a criticului de arta si curator Mihai Planadeala, a presedintelui juriului a oficialitatilor locale si judetene si speram noi, in fata unui numeros public.

La ora 12.00 melomanii sunt invitati la un concert extraordinar sustinut de cvintetul Solaris, eveniment care se va desfasura la Pavilionul Expozitional "Marcel Guguianu".
 Intrarea la ambele evenimente este libera.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img