vineri, 19 aprilie, 2024

Viorica Dăncilă, prima decizie radicală împotriva ‘statului paralel’ (surse)

Distribuie:

Publicat:

Abia instalată în fotoliul de premier, Viorica Dăncilă a și luat o decizie radicală, fără precedent pentru un prim-ministru al României. Așa cum STIRIPESURSE.RO scria în urmă cu două săptămâni, printre primele măsuri luate de Dăncilă s-a numărat și o „lovitură” pentru „personajul veninos” acuzat de Dragnea că tulbură apele în PSD.

Luni seara, imediat după ce a ajuns la Palatul Victoria, Viorica Dăncilă a renunțat la serviciile SPP (Serviciul de Protecție și Pază). Mai mult, potrivit unor surse guvernamentale, premierul le-a transmis și miniștrilor să nu ia nicio decizie în privința SPP înainte de a se consulta cu ea.

Mișcarea Vioricăi Dăncilă ar avea scopul de a-l lăsa pe generalul Pahonțu, „personajul veninos” denunțat de Dragnea, fără sursele sale de informații de la Palatul Victoria. Șeful SPP ar deveni astfel inutil pentru adversarii PSD de la vârful statului, ceea ce ar duce în cele din urmă la schimbarea acestuia din funcție.

În prima fază, protecția Palatului Victoria și a demnitarilor va fi asigurată de jandarmi.

Potrivit unor surse politice, următorul pas ar fi înlocuirea ofițerilor SPP (Secțiunea a III-a) de la Guvern și, posibil, de la alte instituții strategice, cu ofițeri din Grupul Special de Protecție și Intervenție (GSPI) „ACVILA”, aflați în subordinea ministrului de Interne. În 2015, în timp ce la conducerea MAI se afla Gabriel Oprea, unitatea ACVILA s-a reorganizat și a trecut în subordinea D.I.P.I. (fosta U.M.0215, cunoscută popular „doi și-un sfert”)

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img