vineri, 29 martie, 2024

Viorica Dancila anunta! ‘Daca intarzierile din primul semestru vor fi recuperare vom reveni cu sume suplimentare la a doua rectificare’

Distribuie:

Publicat:

Rectificarea bugetară pe care Guvernul o va adopta în şedinţa de luni este una pozitivă şi va asigura sumele necesare pentru plata salariilor, pensiilor şi tuturor indemnizaţiilor sociale, pentru buna funcţionare a tuturor instituţiilor, cât şi pentru continuarea investiţiilor în domeniile prioritare, a declarat prim-ministrul Viorica Dăncilă. 

Liderul social-democraților a declarat în ședința de Guvern că bugetul alocatul ministerului pentru Sănătate va rămâne la fel.

„Bugetul ministerului Sănătății rămâne la nivelul alocat la începutul anului. Fondurile vor fi utilizate în continuare pentru dotarea și reabilitatea tuturor unităților sanitare din țară, precum și pentru continuarea programelor naționale de sănătate, asigurarea medicamentelor compensate și plata majorată a salarilor pentru cadrele medicale”, a declarat premierul.

„În şedinţa de Guvern de astăzi vom adopta proiectul rectificării bugetare pe care ministrul Finanţelor l-a prezentat în prima lectură în şedinţa precedentă. Aşa cum am spus şi data trecută, este o rectificare pozitivă prin care asigurăm sumele necesare pentru plata salariilor, pensiilor şi tuturor indemnizaţiilor sociale, pentru buna funcţionare a tuturor instituţiilor, cât şi pentru continuarea investiţiilor în domeniile prioritare”, a mai subliniat Viorica Dăncilă.

În ceea ce privește fondul alocat Educației, ministerul Educației va beneficia de fonduri mai mari cu 42,4 % față de anul 2018.

„Dacă întârzierile din primul semestru vor fi recuperare vom reveni cu sume suplimentare la a doua rectificare. Vom continua programele începute în educație, inclusiv cel privind plata pentru rechizile școlare pentru copiii din familile cu venituri reduse”, a mai precizat premierul.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img