miercuri, 24 aprilie, 2024

Viorica Dancila: “Salariile din sanatate au crescut, la fel si cele din educatie. Aceste cresteri nu vor duce la colaps”

Distribuie:

Publicat:

remierul Viorica Dancila a declarat, luni seara, ca salariile din sanatate au crescut, la fel si cele din educatie, punctand ca aceste cresteri salariale din sistemul bugetar nu vor duce la colaps.

"Salariile in sistemul sanitar au crescut. Fata de 2016 nu avem salarii care sa nu fi crescut. Mai mult, la 1 martie anul acesta, salariile medicilor au crescut cu procente cuprinse intre 75% si 125%. Am vazut ca sunt probleme, probleme legate de sporuri, in mare parte, si de aceea am solicitat o intalnire cu toti managerii de spitale, pentru a identifica unde sunt problemele, de ce natura sunt aceste probleme, daca avem solutii pentru aceste probleme. (…) Una dintre masurile care ar putea detensiona situatia cu spitalele e cea referitoare la plata suplimentara pentru activitatea de garda, care sa fie scoasa din anvelopa de 30% sporuri", a spus Viorica Dancila la un post de televiziune.

 

Premierul a adaugat ca aceste cresteri pentru personalul medical au fost facute in special pentru ca medicii sa nu mai plece din tara.

"Si in educatie, cresterile salariale au fost destul de mari", a completat Viorica Dancila.

Sursa: agerpres.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img