News Flash:

Virgil Popescu, despre finalizarea interconectorului Grecia-Bulgaria: Demonstrăm că împreună nu permitem ca energia să fie folosită ca armă de şantaj

3 Octombrie 2022
163 Vizualizari | 0 Comentarii
media 165659890827032200

Ministrul Virgil Popescu a afirmat, sâmbătă, despre finalizarea interconectorului Grecia-Bulgaria, că reprezintă o declaraţie publică prin care demonstrăm că împreună oferim un răspuns categoric: că nu permitem ca energia să fie folosită ca armă de şantaj, anunță news.ro.

”Alături de prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă mă aflu în Bulgaria unde am participat la evenimentul de lansare a exploatării comerciale a Interconectorului Grecia-Bulgaria, alături de alţi lideri regionali şi europeni, dar şi de reprezentanţi ai companiilor operatoare în sectorul energetic din statele direct interesate în proiect”, spune ministrul Energiei.

Virgil Popescu precizează că ”finalizarea interconectorului Grecia-Bulgaria este un pas foarte important pentru designul pieţei de energie din regiune”.

”Mai mult chiar, o declaraţie publică prin care demonstrăm că împreună oferim un răspuns categoric: că nu permitem ca energia să fie folosită ca armă de şantaj. Astfel, ne asigurăm diversificarea surselor şi rutelor de aprovizionare şi, totodată, întărim securitatea energetică, în vederea independenţei energetice. Importurile de gaz din Azerbaidjan prin intermediul acestui interconector vor reprezenta o sursă alternativă viabilă de acum, care va asigura României şi altor state aflate pe diagrama de distribuţie a acestei reţele de gaze accesul la Conducta Trans-Anatoliană de Gaze Naturale (TANAP)”, a apreciat ministrul.

Virgil Popescu a menţionat că a avut întâlniri de lucru cu preşedintele Republicii Bulgare Rumen Radev şi cu premierul bulgar interimar, Galab Donev, cu preşedintele Ilham Aliyev - Azerbaidjan şi cu premierul Republicii Elene, Kyriakos Mitsotakis.

Continuarea pe stiriepsurse.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1005 (s) | 34 queries | Mysql time :0.042332 (s)