vineri, 19 aprilie, 2024

Virgil Popescu: ‘Nu ma intereseaza o solutie care sa rezolve problema pe 3 luni la CEH. Ce ma intereseaza este sa gasim o solutie pentru oameni si pentru Sistemul Energetic National’

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a afirmat marţi că la Complexul Energetic Hunedoara nu este interesat de o soluţie care să rezolve probleme pentru trei luni, ci doreşte o soluţie pentru oameni şi Sectorul Energetic Naţional.

„Nu mă interesează o soluţie care să rezolve problema trei luni şi apoi să revenim în acelaşi loc. Ce mă interesează este să găsim o soluţie pentru oameni şi pentru Sistemul Energetic Naţional. Pentru oameni vom gândi, alături de sindicate, un pachet de protecţie socială. Pentru securitatea energetică trebuie să modernizăm capacităţile şi vestea bună este că avem fonduri europene pentru asta, în cadrul ‘Just Transition Fund'”, a declarat marţi ministrul Energiei.

Conform unui comunicat al ministerului, Virgil Popescu, împreună cu secretarii de stat Dan Drăgan şi Niculae Havrileţ, a avut o întâlnire cu preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Laurenţiu Nistor, cu prefectul Judeţului Hunedoara, Călin Marian, cu administratorul judiciar şi administratorul special al CEH, precum şi cu reprezentanţii angajaţilor CEH, pentru a discuta modalitatea prin care Centrala de la Mintia poate fi transferată la CJ Hunedoara şi despre soluţiile ce trebuie aplicate pe termen mediu şi lung pentru îmbunătăţirea activităţii energetice din Valea Jiului.

continuarea pe bugetul.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img