joi, 28 martie, 2024

Virusul care ar putea distruge cancerul: Este extrem de comun

Distribuie:

Publicat:

Oamenii de știință susțin că au descoperit un nou potențial remediu pentru cancer – acolo unde se așteptau mai puțin. Noile cercetări preliminare publicate în această săptămână sugerează că o versiune modificată genetic a virusului herpetic ar putea fi folosită pentru tratarea tumorilor dificile.

Un pacient care suferea de o formă avansată a bolii, a experimentat chiar o remisiune totală după ce a primit tratamentul, care a durat până acum 15 luni, fiind dezvăluit în cadrul Congresului Societății Europene de Oncologie Medicală (ESMO).

Un virus modificat genetic ucide cancerul

Autorul principal al cercetării și profesor de Terapii biologice împotriva cancerului la Institutul de Cercetare a Cancerului, Kevin Harrington, a declarat:

”Studiul nostru arată că un virus modificat genetic, care ucide cancerul, poate oferi o lovitură dublă împotriva tumorilor – distrugând direct celulele canceroase din interior și, în același timp, activând sistemul imunitar împotriva lor.”

Tratamentul viral dezvoltat de Replimune este cunoscut sub numele de RP2 și este modificat genetic din tulpina herpes simplex 1, responsabilă de majoritatea cazurilor de herpes oral și de unele cazuri de herpes genital la om.

RP2 funcționează în două moduri – în primul rând, se pare că virusul poate infecta și distruge selectiv anumite celule canceroase atunci când este injectat direct într-o tumoare. De asemenea, acesta blochează o proteină produsă de celulele canceroase, cunoscută sub numele de CTLA-4, și le obligă să producă o altă moleculă numită GM-CSF, care slăbește capacitatea cancerului de a lupta împotriva sistemului imunitar.

În cadrul unui studiu inițial realizat de Institutul de Cercetare a Cancerului și Royal Marsden NHS Foundation Trust, nouă pacienți care nu au răspuns la alte tratamente au primit RP2 ca tratament independent pentru a-și testa eficacitatea. De asemenea, a fost administrat la 30 de pacienți în combinație cu un alt tratament.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img