joi, 28 martie, 2024

Visa ar putea implementa pană la sfarşitul anului o soluţie ieftină, utilă în aplicarea Legii cash-back

Distribuie:

Publicat:

Visa ar putea implementa până la sfârşitul anului o soluţie ieftină, mVisa, utilă în aplicarea Legii cash-back, care introduce plăţi electronice obligatorii pentru comercianţii cu vânzări mai mari de 10.000 de euro pe an, susţine Cătălin Creţu, director general pentru Romania, Croaţia, Slovenia & Malta, în cadrul Visa.

"Noi ne dorim implementarea cât mai repede a soluţiei mVisa. Este posibil chiar până la sfârşitul anului 2018, dar depinde şi de dorinţa şi de capacitatea de a implementa această soluţie având în vedere multele alte reglementări pe care le au de implementat, GDPR (Regulamentul General privind Protecţia Datelor n.r.) sau PSD2 (Directiva Serviciilor de Plată n.r.), care le ocupă resursele în momentul de faţă şi capabilitatea de a implementa soluţii", a declarat, pentru AGERPRES, Cătălin Creţu, prezent la Future Banking, eveniment dedicat digitalizării în banking şi industriei Fintech.

Creţu a precizat că legea aceasta a fost criticată pentru că introduce costuri suplimentare comercianţilor mici, deoarece POS-urile pe care băncile le instalează acum costă aproximativ 300 de euro bucata.

"O bancă nu-şi permite să imobilizeze 300 de euro la un comerciant fără să ia anumite costuri fixe. Deci am fost cumva într-un blocaj. Visa are soluţia care să deblocheze această situaţie şi ceea ce ne dorim este să discutăm cu băncile şi cu industria de plăţi introducerea unei soluţii soluţii de acceptare care are costuri neglijabile şi chiar zero pentru comerciantul final. Vorbim despre plăţi care să fie făcute la comercianţi care vor avea doar un cod QR. Practic un carton cu acel cod QR identifică comerciantul, iar plătitorul trebuie să scaneze acel cod, să introducă suma de plată, a apăsat un buton şi a plătit", a explicat Cătălin Creţu.

Acesta susţine că soluţia funcţionează şi pentru telefoane inteligente, dar şi pentru cele simple, prin introducerea într-un sms a codului comerciantului şi suma de plată şi apoi trimiterea acestuia.

"Dorim să discutăm şi să prezentăm soluţia imediat Parlamentului, pentru că rezolvă toate problemele ridicate până acum. Am discutat-o cu băncile, le-am prezentat-o, pentru că este nevoie de anumite implementări în sistemele băncilor şi băncile s-au arătat deschise pentru această soluţie, deoarece şi pentru ei înseamnă eliminarea unor costuri destul de mari. Cu oficialităţile încercăm să obţinem acum nişte discuţii pentru a prezenta această soluţie", a explicat Cătălin Creţu.AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img