joi, 25 aprilie, 2024

Visul american! Unul dintre cei mai cautati infractori din Iasi a fugit de puscarie si a devenit preot in California. Politistii il asteapta cu catusele pregatite

Distribuie:

Publicat:

Un individ din Iasi, condamnat la 10 ani de puscarie, a ajuns slujitorul Domnului intr-o biserica din California • Barbatul, de loc din Raducaneni, a fost condamnat dupa ce a dat mai multe tepe prin constructii  

Un infractor din Iasi, cautat de politisti dupa ce a fost condamnat la zece ani de inchisoare pentru inselaciune, a reusit sa fuga din Romania si sa devina preot in SUA.

Totul a inceput in anul 2016, dupa mai multe procese. Ilie Iulian Vasile a fost condamnat la 10 ani de inchisoare pentru inselaciune. In acelasi dosar au mai fost condamnate si alte persoane.

"Condamna pe inculpatul Ilie (fost Carp) Iulian-Vasile la o pedeapa de zece ani de inchisoare pentru savârsirea infractiunilor de înselaciune si spalare de bani, ambele în forma continuata", se arata in sentinta magistratilor ieseni.

Imediat dupa condamnare, Ilie s-a facut nevazut. A fugit direct in America si a devenit preot, asta in timpul in care politistii ieseni eliberasera deja un mandat de arestare european. Cum a ajuns individul preot este greu de spus. Cert este ca a reusit sa-i pacaleasca pe preotii din SUA si a obtinul acceptul de a sluji intr-o biserica romaneasca din California.

Nimeni nu ii stia povestea, insa au inceput sa apara semne de intrebare imediat dupa ce infractorul nu a mai primit acceptul pentru a i se prelungi sederea in SUA. Pentru ca slujea in biserica la care veneau zeci de romani si nu numai, infractorul primea o suma frumusica de bani, peste 3.000 de dolari pe luna.

A fost preot in Romania

Individul, de loc din Raducaneni, a fost preot o vreme in Romania, iar mai apoi a ajuns in America, prin transfer. Chiar daca imbraca haine bisericesti, infractiunile s-au tinut de el. Ilie a fost cleric în cadrul Episcopiei Alexandriei si Teleormanului mai bine de doua luni, dupa care a solicitat transferul la o parohie din America. Astfel, credea ca o sa scape de puscarie, insa povestea lui a iesit la iveala.

Acum ca au aflat cu ce se ocupa infractorul, politistii trebuie sa caute o solutie pentru a-l aresta in vederea executarii pedepsei. Pana va ajunge in spatele gratiilor este cale lunga. Birocratia pune unele piedici oamenilor legii, insa asta nu inseamna ca infractorul ce purta haine bisericesti va scapa basma curata.

De precizat este faptul ca barbatul nu apartine in niciun fel de Mitropolia Moldovei si a Bucovinei si nu a slujit niciodata intr-o biserica din Iasi.       

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img