sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Vitamina care mareste rezistenta la infectii si scade tensiunea: In ce alimente se gaseste

Distribuie:

Publicat:

Vitaminele sunt compuși organici esențiali pentru sănătatea ta, întucât organismul nu le poate produce singur. Organismul are nevoie de vitamine pentru rolul lor de catalizator, susținând o serie de procese și reacții care se petrec în corp. În cazul deficiențelor, funcțiile normale ale organismului sunt perturbate, lăsându-l vulnerabil în fața bolilor. Ce știi despre vitamina P și care este rolul ei pentru sănătate?

Vitamina P face parte din grupa flavonoidelor. Acestea sunt substanțe responsabile pentru rezistența vaselor capilare. Împreună cu vitamina C, vitamina P formează un scut de protecție a țesutului conjunctiv, susținând circulația normală a sângelui și sănătatea capilarelor, potrivit bioclinica.ro.

De asemenea, făcând parte din categoria bioflavonoidelor, vitamina P are un puternic efect antioxidant, potrivit doctorulzilei.ro. Antioxidanții sunt esențiali pentru regenerarea țesuturilor, înlocuind celulele moarte cu celule noi, sănătoase. Antioxidanții luptă și împotriva radicalilor liberi produși în timpul arderilor celulare. Radicalii liberi afectează snătatea generală și, de asemenea, pot duce la dezvoltarea unor afecțiuni grave (precum cancerul).

coNTINUAREA pe exquill.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img