sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Vitamina esențială în vindecarea acestui tip de cancer: Cât de important este sa ai valori mari

Distribuie:

Publicat:

Cercetătorii au descoperit că niveluri mai ridicate de vitamina D pot contribui la îmbunătățirea șanselor de supraviețuire a unei persoane cu cancer la sân.

Cancerul de sân este cea mai frecventă formă de cancer la femei, indiferent de etnia sau rasa acestora. Cercetările anterioare au sugerat că vitamina D poate avea un efect pozitiv în terapia anticancerigenă, iar un nou studiu corelează ratele de supraviețuire în cazul cancerului de sân cu nivelurile de vitamina D.

Experții avertizează că majoritatea oamenilor nu au un nivel suficient de vitamina D, deoarece sunt doar câteva alimente care o conțin în mod natural. Ei adaugă că suplimentele cu vitamina D sunt necesare unor anumite grupuri de persoane, inclusiv al femeilor aflate în post-menopauză, scrie doc.ro.

Șansele de supraviețuire cresc dacă există suficientă vitamina D în corp

Un nou studiu prezentat la reuniunea anuală virtuală a Societății Americane de Oncologie Clinică 2021 arată că șansele de supraviețuire cresc dacă, în momentul diagnosticării cu cancer de sân, există suficientă vitamina D în corp.

Cercetătorii au măsurat nivelurile de vitamina D în momentul diagnosticării cancerului de sân și apoi rezultatele supraviețuirii la 10 ani mai târziu, la aproape 4.000 de persoane. Ei au constatat că aportul de suplimente de vitamina D, indicele de masă corporală și rasa/etnia sunt factorii cei mai influenți asupra nivelului de vitamina D găsit în sânge.

Descoperirile oferă cele mai puternice dovezi de până în prezent a faptului că este extrem de important să menținem niveluri suficiente de vitaminei D în organism, explică Dr. Song Yao, autorul principal al studiului și epidemiolog la Centrul de Cancer Comprehensiv Roswell Park din Buffalo, New York.

COntinuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img