joi, 18 aprilie, 2024

Vitamina mai puțin cunoscută care ne protejează de Alzheimer și cancer: Cum se manifestă lipsa ei

Distribuie:

Publicat:

Vitamina E ne protejează celulele de acţiunea radicalilor liberi, dar şi de boli precum Alzheimer şi cancer. Mai mult, are un rol esențial în asigurarea imunității organismului și asigură sănătatea pielii. Fiind una dintre cele mai patru vitamine solubile care este vitală pentru buna funcţionare a organismului.

Beneficiile uleiului de vitamina E derivă din două caracteristici cheie: proprietățile sale antioxidante, care pot combate inflamația și încetini efectele radicalilor liberi și au proprietăți care duc la o bună hidratare a pielii. Concret, vitamina E este un antioxidant liposolubil ce protejează organismul de acţiunea radicalilor liberi.

Beneficiile uleiului de vitamina E pentru piele

Asigură hidratarea pielii. Vitamina E se găsește în multe hidratante, iar uleiul poate fi folosit ca un hidratant pentru a preveni sau trata pielea uscată.

Vindecă rănile. Unele studii sugerează că suplimentele cu vitamina E pot stimula vindecarea rănilor.

Reduce mâncărimea pielii. Mai ales în cazul în care există o eczemă pe piele, potrivit doctorulzilei.ro. De asemenea, menținerea hidratată a pielii contribuie la prevenirea pielii uscate și la prevenirea simptomelor precum mâncărimea. Orice tip de ulei sigur pentru piele poate oferi aceste beneficii.

COntinuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img