joi, 28 martie, 2024

Vitaminele care au grijă de articulațiile tale: Efectul pe care îl au asupra inflamațiilor din organism

Distribuie:

Publicat:

Dacă te numeri printre persoanele care suferă de dureri articulare de pe urma artritei sau a unei forme de artroză (la șold, genunchi ori mâini), poate că la un moment dat ai luat în considerare și ideea de a-ți administra anumite vitamine și suplimente nutritive care pot calma durerile articulare. Iată ce poți alege pentru articulații mai sănătoase!

În cazul în care nu știi ce să alegi dintre sutele de variante disponibile pe piață, cere sfatul medicului tău, care îți poate recomanda cele mai bune suplimente pentru a-ți menține articulațiile sănătoase. Având acești aliați la îndemână, vei putea ține și mai bine sub control durerile articulare cauzate de osteoartrită sau de poliartrita reumatoidă.

Suplimente pentru articulații sănătoase

Unii specialiști recomandă următoarele: condroitina (sulfatul de condroitină), glucozamina (sulfatul de glucozamină), calciul, vitamina D3, remediile care conțin ghimbir, remediile din turmeric, acizii grași Omega-3, ceaiul verde, bromelaina, astaxantina, vitamina E, acidul hialuronic, iar lista poate continua, desigur, pentru că există și alte tipuri de suplimente care pot ajuta la menținerea unor articulații sănătoase.

Extractele din membrana cojii de ou

Cercetările arată că membrana cojii de ou sau acea pieliță pe care o vezi când spargi un ou ca să îl prepari, este o sursă naturală de glucozamină, sulfat de condroitină, acid hialuronic, proteine și mulți alți nutrienți, potrivit doc.ro. Pe piață există suplimente care sunt derivate din aceasta, indicate persoanelor active, care fac mișcare, însă unul dintre cele mai eficiente, naturale și cu biodisponibilitate maximă o reprezintă formula patentată NEM, recomandată în cantitatea de 500 mg, zilnic.

Continuarea pe exquisl.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img