joi, 28 martie, 2024

Vitaminele frumuseţii: A, C şi E

Distribuie:

Publicat:

Nu există o poţiune magică pentru ca noi să avem pielea veşnic catifelată şi fără riduri, păr strălucitor şi unghii rezistente. Însă, avem la dispoziţie unele dintre cele mai puternice arme: vitaminele, adevăraţi aliaţi în menţinerea frumuseţii.

Vitamina A previne uscarea pielii

Pielea foarte uscată, unghiile care se rup cu uşurinţă şi părul fără strălucire ne semnalează că avem lipsă de vitamina A.

Când pielea nu beneficiază de un aport constant de vitamina A, pielea se usucă, se descojeşte, riscul de infecţii cutanate fiind mai mare. De asemenea, apar primele încreţituri ale frunţii şi obrajilor, părul îşi pierde luciul iar unghiile devin fragile. Pentru a preveni şi estompa aceste probleme, include în rutina zilnică de îngrijire a pielii vitamina A.

Aceasta stimulează regenerarea celulelor pielii, reface ţesutul, hidratează şi oferă elasticitate. Forma activă a vitaminei A, retinolul este considerat duşmanul ridurilor. Retinolul neutralizează acţiunea radicalilor liberi şi ajută la diminuarea vizibilă a liniilor fine.

Este important ca produsele cosmetice care au în componenţa lor vitamina A să fie aplicate seara, pentru că sub acţiunea soarelui, pielea va fi mai sensibilă.

Info

Întrucât pot produce iritaţii, produsele cu retinol trebuie folosite treptat, o dată la câteva zile.

Vitamina C menţine elasticitatea tenului

Pentru ca pielea să fie fermă, catifelată, elastică şi fără pete, are nevoie de vitamina C. Lipsa acesteia din dietă se citeşte pe chip: tenul este uscat şi palid. Cunoscută şi sub denumirea de acid ascorbic, vitamina C protejează pielea de efectele nocive ale poluării, stresului, razelor solare şi stimulează formarea colagenului, substanţă responsabilă cu elasticitatea pielii.

Foloseşte produse care au o concentraţie de 5% sau mai mare de vitamina C pentru a beneficia pe deplin de proprietăţile ei terapeutice. Aplică loţiunile care au acest antioxidant în compoziţie dimineaţa, înainte de crema fotoprotectoare.

Potrivit unui studiu recent, femeile care au tratat petele cauzate de soare cu o cremă cu vitamina C au văzut o îmbunătăţire semnificativă a liniilor fine şi a culorii pielii după 6 luni de utilizare.

Continuarea pe clicksanatate.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img