vineri, 29 martie, 2024

Vizita conducerii MApN în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu

Distribuie:

Publicat:

Ministrul apărării naţionale, Angel Tîlvăr, şi şeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, au vizitat luni, 6 februarie, Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu.

Discuţiile purtate de conducerea MApN cu echipa de comandă a bazei s-au axat, în principal, pe condiţiile de muncă asigurate personalului militar şi civil, stadiul de derulare a proiectelor de extindere şi modernizare a infrastructurii, precum şi starea tehnicii şi echipamentelor din dotare.

Comandantul Bazei 57 Aeriană, comandorul Nicolae Creţu, a prezentat, de asemenea, o situaţie a activităţilor de instruire în comun prin exerciţii bilaterale şi multinaţionale găzduite în anul 2022 la Mihail Kogălniceanu şi perspectiva pentru 2023.

"Este esenţial să aflăm direct de la dumneavoastră care sunt coordonatele principale ale activităţilor pe care le desfăşuraţi, care sunt problemele cu care vă confruntaţi şi, mai ales, cu ce vă putem sprijini de la nivelul echipei centrale de conducere. Concluziile cu care plec de aici sunt dintre cele mai bune", a declarat ministrul apărării naţionale.

Agenda vizitei a cuprins şi întâlniri cu echipele de comandă ale detaşamentelor aliate dislocate în baza de la Mihail Kogălniceanu, respectiv efective din cadrul Diviziei 101 Aeropurtată a Statelor Unite ale Americii, detaşamentul Forţelor Aeriene Italiene şi o echipă de legătură a armatei franceze.

Oficialii români şi-au exprimat aprecierea pentru angajamentul consistent al forţelor aliate dislocate în România pentru consolidarea securităţii spaţiului euro-atlantic pe flancul estic, acesta fiind o dovadă clară a unităţii şi solidarităţii Alianţei, în contextul războiului din Ucraina şi a crizei din regiune.

"Mihail Kogalniceanu este mai mult decât o bază militară, a devenit un simbol al felului în care lumea liberă se raportează la evenimentele de securitate care au loc la est de România. Am văzut aici toate condiţiile de interoperabilitate pe care trebuie să le îndeplinească forţele care acţionează împreună. Avem aici o atmosferă de exerciţiu permanent. Astăzi am asistat, spre exemplu, la un exerciţiu de poliţie aeriană executat de detaşamentul italian. Am avut discuţii cu echipele de comandă ale contingentelor dislocate în baza de la Mihail Kogălniceanu şi le-am transmis tot sprijinul nostru, pentru că activitatea de aici presupune asigurarea celor mai bune condiţii pentru militarii aliaţi şi pentru militarii noştri", a transmis ministrul Tîlvăr.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img