News Flash:

Vladimir Putin a primit un titlu onorific in Ungaria

25 August 2017
1123 Vizualizari | 0 Comentarii
putin
Universitatea din Debrecen, al doilea oras din Ungaria, i-a acordat joi presedintelui rus Vladimir Putin titlul onorific de 'Civis honoris causa', potrivit unui comunicat postat pe site-ul institutiei, transmit MTI si DPA.


Decizia a fost luata in semn de recunostinta pentru 'rolul major pe care Federatia Rusa si Ungaria l-au acordat Universitatii din Debrecen in dezvoltarea centralei nucleare de la Paks', se arata in comunicatul Senatului universitar, scrie agerpres.ro. Ungaria a semnat in 2014 un acord cu Rusia privind construirea a doua noi reactoare la centrala nucleara de la Paks, iar Universitatea din Debrecen urmeaza sa pregateasca experti pentru acest proiect, care a atras critici cu privire la cresterea dependentei Ungariei fata de Moscova. Proiectul a fost incredintat Rosatom, compania rusa de stat din domeniul nuclear, iar 80% din costuri, estimate in total la 12 miliarde de euro, vor fi finantate printr-un credit oferit de Rusia.

In luna mai, ministrul responsabil cu acest proiect, Janos Suli, anunta ca reactoarele vor deveni operationale pana in 2026. Liderul rus este asteptat luni la Budapesta, pentru startul Campionatului Mondial de judo. Vladimir Putin este presedinte de onoare al federatiei internationale de profil. Putin a declinat invitatia de a primi titlul de doctor in cadrul unei ceremonii la Debrecen, astfel incat el ii va fi inmanat in capitala ungara, a scris cotidianul Nepsava. Pe parcursul vizitei lui Putin la Budapesta este probabila o intalnire cu prim-ministrul Viktor Orban, insa deocamdata nu exista un anunt oficial in acest sens.

debrecen ungaria vladimir putin rusia paks universitatea prim
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0950 (s) | 34 queries | Mysql time :0.040804 (s)