vineri, 19 aprilie, 2024

Vladimir Putin condamna atentatele teroriste de la Bruxelles

Distribuie:

Publicat:

Vladimir Putin, presedintele Rusiei, a condamnat in termeni duri atentatele comise dimineata la Bruxelles, pe care le-a calificat drept o “crima barbara”. Totodata, Aleksei Puskov, presedintele Comisiei pentru afaceri internationale din Duma de Stat, considera atentatele drept o noua dovada de inconsistenta a politicii duse de NATO.

“Lupta impotriva acestui flagel impune o cooperare internationala de cel mai inalt nivel”, a afirmat Putin, prezentand condoleante regelui Belgiei, Philippe, in legatura cu numarul mare de victime in urma presupuselor atentate.

“In timp ce Alianta Nord-Atlantica se ocupa de instalarea de noi unitati militare in statele baltice, iar SUA impreuna cu NATO intentioneaza sa creasca in mod substantial prezenta lor in Europa de Rasarit, la Bruxelles, chiar sub nasul lor, unde se afla intre altele si sediul Organizatiei, sunt ucisi oameni in atentate teroriste. Conducerea Aliantei Nord-Atlantice este obligata sa traga concluzii din exploziile de pe aeroportul Zaventem si metroul de la Bruxelles si sa acorde o atentie sporita mai degraba  pericolelor reale la adresa europenilor decat imaginarei “amenintari ruse”. Pana cand (Jens) Stoltenberg lupta cu imaginara “amenintare rusa” si amplaseaza trupe in Letonia, sub nasul sau, la Bruxelles, sunt aruncati in aer oameni in atacuri teroriste”, a scris oficialul rus intr-o postare pe Twitter.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img