vineri, 19 aprilie, 2024

Vladimir Putin dezamăgit de faptul că Ucraina este atrasă într-un joc politic Anti-Rusia

Distribuie:

Publicat:

Ucraina este atrasă, ”pas cu pas”, într-un joc geopolitic periculos, al cărui scop este transformarea țării într-un cap de pod împotriva Rusiei, scrie președintele Vladimir Putin în articolul intitulat ”Despre unitatea istorică a rușilor și ucrainenilor” și publicat pe site-ul Kremlinului.

«În mod inevitabil, a sosit momentul în care conceptul de ”Ucraina nu este Rusia” nu mai convenea [țărilor occidentale]. A venit momentul pentru conceptul ”Anti-Rusia”, pe care nu îl vom accepta niciodată. Clienții acestui proiect au luat ca bază vechile dezvoltări ale ideologilor polono-austriece de creare a ”Rusiei anti-moscovite”. Și nu trebuie să se înșele nimeni că acest lucru s-ar face în interesul poporului Ucrainei», a subliniat șeful statului.

El a amintit, de asemenea, că înainte, nici Rzeczpospolita (alianța statală a Poloniei și a Lituaniei – n.r.), nici Austria-Ungaria, nici naziștii, spre deosebire de Rusia, nu aveau nevoie nici de ucrainenii înșiși, nici de cultura ucraineană, ci doar de teritorii, de resurse și de ”sclavi”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img