marți, 19 martie, 2024

Vladimir Putin prezinta dimensiunea DEZASTRULUI produs de razboiul din Nagorno-Karabah: Aproximativ 5.000 de oameni au fost ucisi

Distribuie:

Publicat:

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a apreciat joi că aproape 5.000 de oameni au fost ucişi în luptele dintre Azerbaidjan şi forţele etnice armene în regiunea disputată Nagorno-Karabah, relatează Reuters şi AFP.

''Există o mulţime de victime de ambele părţi, mai mult de 2.000 de fiecare parte'', a spus Putin la o întâlnire a Clubului de discuţii Valdai, scrie agerpres.ro.

Autorităţile din Nagorno-Karabah au declarat că 874 de oameni din personalul militar local au fost ucişi din 27 septembrie, pe lângă 37 de civili. Azerbaidjanul susţine că 61 de civili azeri au fost ucişi şi 291 răniţi, dar nu a dezvăluit numărul de victime în rândul militarilor.

Putin a menţionat de asemenea că Statele Unite vor ajuta Rusia să medieze pentru găsirea unei soluţii la conflict.

Cele două ţări din Caucaz au o dispută de lungă durată asupra Nagorno-Karabah, regiune din interiorul teritoriului azer, dar populată majoritar de etnici armeni. Deşi în 1994 a fost încheiat un acord de încetare a focului, în mod frecvent Armenia şi Azerbaidjanul se acuză reciproc de atacuri în Nagorno-Karabah şi de-a lungul frontierei dintre ele.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img