News Flash:

Voiculescu a fost dirijorul infractiunilor in dosarul ICA

16 Septembrie 2014
1268 Vizualizari | 0 Comentarii
Motivarea instantei in cazul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare, in care Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de inchisoare, precizeaza ca omul de afaceri i-a influentat pe ceilalti inculpati din dosar, cu un scop comun care s-a si realizat prin adjudecarea pachetului de actiuni de catre SC GRIVCO SA la un pret derizoriu, ca urmare a subevaluarii cu intentie.

"Prin urmare, fata de cele mentionate pana la acest moment, Curtea constata ca probele administrate in cauza  au demonstrat ca practic inculpatul Voiculescu Dan si ceilalti inculpati au urmarit un scop comun care s-a si realizat prin adjudecarea pachetului de actiuni de catre SC GRIVCO SA la un pret derizoriu, ca urmare a subevaluarii cu intentie  de catre ceilalti inculpati, care au confirmat  documentatia ce a stat la baza dosarului de privatizare, acestea  conducand la concluzia logica si fireasca ca inculpatul Dan Voiculescu a cunoscut ca pretul platit pentru pachetul majoritar al SC ICA SA, achizitionat in urma licitatiei  organizata de ADS, este consecinta subevaluarii cu intentie a bunurilor societatii, realizata de catre ceilalti inculpati", arata instanta.

"Cu alte cuvinte, daca inculpatii din acest dosar nu ar fost influentati de catre inculpatul Voiculescu Dan si corelativ acestia nu ar fi incalcat dispozitiile legale in materia privatizarii si regulamentele de ordine interioara, in exercitarea  functiilor indeplinite,  incalcari  care au  condus la  subevaluarea vadita a bunurilor  societatii si a pachetului majoritar de actiuni, SC GRIVCO SA , cea mai importanta  firma din cadrul grupului de firme detinute de inc. Voiculescu Dan, nu ar fi achizitionat niciodata pachetul majoritar de actiuni cu suma derizorie de 104.730 euro, ce reprezenta un pret absolut infim raportat la valoarea bunurilor dobandite, precizeaza motivarea judecatorilor.

"De mentionat ca inculpatul Voiculescu a aratat in fata instantei ca nu a fost beneficiar real al nici uneia dintre firmele din GRUPUL INDUSTRIAL VOICULESCU SI COMPANIA (GRIVCO) S.A., cu sediul in Bucuresti, str. Garlei nr. 1B, sector 1, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti sub nr. J 40/3766/1991, CUI 1569870 desi din relatiile de la ONRC privind istoricul acesta rezulta ca avea controlul asupra societatilor care formau acest grup si era actionar majoritar al acestor societati comerciale", mai spune instanta.

dan voiculescu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1105 (s) | 23 queries | Mysql time :0.029938 (s)